°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Atrinkti kūrėjai vyriausybės kultūros ir meno premijoms gauti

      Nuotrauka: V. Mainelytė | BNS nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2018-12-10 20:00:00

      Vyriausybės kultūros ir meno premijas rekomenduojama skirti dvylikai kūrėjų, tarp jų – aktorei Vaivai Mainelytei, poetui Kęstučiui Navakui, fotomenininkui Ramūnui Danisevičiui.

      Kaip pirmadienį pranešė Kultūros ministerija, premijos taip pat turėtų būti skirtos muziejininkei Vidai Kanapkienei, dailininkui, knygų vaikams autoriui Kęstučiui Kasparavičiui, kompozitoriui Arvydui Malciui, tapytojai Sigitai Maslauskaitei-Mažylienei, menotyrininkei Agnei Narušytei, aktorei Reginai Reklaitienei (Šaltenytei), kino operatoriui Janui Vitoldui Tomaševičiui, tekstilininkei Zinaidai Vogėlienei ir menotyrininkei Rasutei Žukienei.

      Šiuos laureatus komisija atrinko iš daugiau kaip keturiasdešimties muzikos, teatro, dailės, literatūros, kitų kultūros ir meno sričių atstovų.

      Vadovaudamasi komisijos sprendimu, Kultūros ministerija pateiks Vyriausybei tvirtinti nutarimo projektą dėl premijų skyrimo.

      Šios premijos skiriamos  Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

      Premijos dydis – 12,9 tūkst. eurų.

      Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų, jos skiriamos nuo 1997 metų. 

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus