°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      Kaunas tradiciškai pradeda džiazuoti

      Nuotrauka: Kaunas Jazz 2018 nuotr.

      2019-04-23 17:00:00

      Į saulės spinduliuose skendintį antrąjį pagal dydį Lietuvos miestą atkeliauja 29-asis „Kaunas Jazz“ festivalis, balandžio 23-28 dienomis kviesiantis muzikos gerbėjus į daugelį renginių, vyksiančių koncertų salėse bei netradicinėse erdvėse. Festivalio organizatoriai džiazo gerbėjams pasiūlys daugiau nei 20 nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų tiek naujose, tiek ir tradicinėse Kauno miesto erdvėse.

      Antradienį „Volfas Engelman Studijoje“ Jano Maksimowicziaus ir Dmitrijaus Golovanovo duetas pristatys ilgai brandintą debiutinį albumą „Thousand Seconds Of Our Life“, nuo pat pirmųjų sekundžių užburiantį magišku instrumentiniu skambesiu. Anot festivalio atstovės Evelinos Baltuškaitės, tai bus specialus koncertas festivalio pradžių pradžiai.

      Visiems atviras bei įspūdingas bus ir nemokamas festivalio pradžios koncertas trečiadienio vakarą netradicinėje, visos Lietuvos miestus simboliškai jungiančioje vietoje - Kauno autobusų stotyje, kur drauge su klausytojais džiazuos dainininkas, kompozitorius Steponas Januška bei kvartetas „Jazzway“. 


      ELTA primena, kad „Kaunas Jazz“ organizatoriai moderniai atsinaujinusią Kauno autobusų stotį festivalio pradžios koncertams renkasi neatsitiktinai. 

      „Kaunas Jazz“ festivalis nėra tik kauniečių, o greičiau visos šalies džiazo gerbėjų šventė. Mes kasmet plečiame festivalio geografines ribas, ieškome naujų, netradicinių erdvių, kuriose skambėtų džiazas, o juo galėtų pasimėgauti kuo daugiau klausytojų. Pernai įsitikinome, kad Kauno autobusų stotis - puiki ir tinkama vieta džiazo koncertams tiek simboline, tiek ir infrastruktūros prasme, todėl šiais metais ir vėl grįžtame čia“, - teigė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė. 



      Autobusų stoties atstovai teigia, kad pernai „Kaunas Jazz“ koncertas sutraukė bene didžiausią lankytojų skaičių - renginio metu muzikos klausėsi apie 500 ne tik džiazo gerbėjų, bet ir netikėtai į koncertą patekusių žmonių. 

      „Praėjusiais metais Kauno autobusų stotis buvo užpildyta džiazo gerbėjų. Tarsi trumpam ji virto ne autobusų, o džiazo stotimi. Buvo sunku rasti laisvesnį kampelį. Prisimindami tą puikią nuotaiką ir žmonių džiaugsmą, negalėjome šiais metais aplenkti festivalio. Tikimės sulaukti daugybės kauniečių. Žinau, jog ir aplinkinių miestų džiazo gerbėjai planuoja užsukti, todėl vėl suplauks pas mus rekordiškai daug lankytojų“, - pasakojo „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

      Taip pat trečiadienio vakarą festivalis apsilankys ir Kauno Šilainiuose, kur „Jazz Academy“ klube koncertuos Dana Indanė-Surkienė - vokalistė, laisvo improvizacinio dainavimo atlikėja iš Rygos (Latvijos) bei multiinstrumentinis trio „Ąžuoliniai berželiai“ - Tomas Razmus (saksofonai), Simonas Kaupinis (tūba) ir Arnas Mikalkėnas (perkusija).



      Pristatydami koncerto „Improdimensija“ dalyvius, „Kaunas Jazz: organizatoriai pabrėžia, kad latvių dainininkės kūrybinis muzikinis gyvenimas prasidėjo ankstyvoje vaikystėje ir per dešimtmečius ji puikiai pasireiškė įvairiuose tarpdisciplininiuose muzikos, teatro meno projektuose. „Ąžuoliniai berželiai“ turi ilgametę grojimo kartu patirtį, šiame multiinstrumentiniame trio kiekvienas iš narių yra meno vadovas. Grupė aktyviai koncertuoja tiek Lietuvoje, tiek Europos šalyse. 

      Skaityti komentarus