°C
      2024 04 25 Ketvirtadienis

      Nendrinės skulptūros puoš Gintaro įlanką iki rudens lygiadienio

      Nuotrauka: Alkas.lt

      Autorius: Alkas.lt
      2018-06-24 21:00:00

      Daugiau nei 10 metų neatsiejama Kuršių nerijos tradicija ir vietinės kultūros dalimi tapo nendrinės skulptūros. Tradiciškai kūrybinį simpoziumą organizuoja Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, kviesdama skulptūras iš nendrių kurti garsiausius skulptorius.

      Visą vasarą Lietuvos ir Latvijos menininkų kurtos skulptūros puoš Gintaro įlanką, o per Rudens lygiadienį suliepsnos sukurdamos jaukią ir prasmingą šventę, šiemet skirtą paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

      Rudens lygiadienio metu, kartu minint ir Baltų vienybės dieną, suskambės Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ muzikinė-mitologinė drama „Dūšelės“. Tai – pasakojimas apie sielų kelionę tarp dviejų pasaulių: gyvųjų ir mirusiųjų. Pasirodymą įkvėpė senovės lietuvių gyvybės ir anapusinio pasaulio samprata, laidojimo papročiai ir viso to atspindys liaudies dainose, pasakose bei mitologijoje

      Nendrinių skulptūrų kūrybinio simpoziumo tema  – „Virsmas“. Prisiminkime, Kuršių nerija pirmą kartą į Lietuvos jurisdikciją pateko 1923 m. Taip po truputį keliautojus iš Vokietijos XX a. papildė lietuviai. Pusiasalis pamažu tapo ne tik žvejų kaimelių prieglobsčiu, o turistų lankomu kampeliu. Siekiant įprasminti šį pokyčių metą, kūrėjų paprašėme paieškoti baltų simbolikos sąsajų su tarpukario Kuršių nerija.

      Nendrinės skulptūros Gintaro įlanką Juodkrantėje puoš visą vasarą, tad skubėkite aplankyti.

      Skaityti komentarus