°C
      2024 03 19 Antradienis

      Paryžiuje atidaryta unikali šiuolaikinių Lietuvos menininkų paroda

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2019-12-07 21:30:00

      Pažymint Lietuvos ir Prancūzijos diplomatinių santykių šimtmetį, Paryžiuje šeštadienį atidaryta unikali šiuolaikinių Lietuvos menininkų paroda.

      Septyniolikos lietuvių kūrėjų tapybos, skulptūros ir fotografijos darbai pristatyti „Espace Commines“ ekspozicijų erdvėje.

      Parodos organizatorius Edvidas Žukas sakė, kad darbus parodai padėjo atrinkti žinomas prancūzų meno kritikas Christianas Noorbergenas (Kristianas Norbergenas).

      „Christianas sakė, kad atrinko tai, kas bus įdomu prancūzų žiūrovui, o Lietuvos menininkai neturi ko pavydėti prancūzų ir kitų vakariečių kūrybai. Džiaugiamės padarę didžiulį įvykį“, – BNS telefonu iš Paryžiaus šeštadienį sakė E. Žukas. 

      Pasak jo, parodai išleistas specialus katalogas, paroda pristatyta prancūzų meno žurnaluose. Į parodos atidarymą atvyko muziejų atstovai, kolekcininkai, meno kritikai, esami ir buvę diplomatai. 

      E. Žukas sakė jau gavęs pasiūlymą panašią parodą surengti ir Florencijoje, Italijoje. 

      Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Nerijus Aleksiejūnas pabrėžė, kad ši paroda pristato Lietuvą kaip modernią ir talentingą šalį.

      „Nėra geresnio būdo pažymėti Lietuvos ir Prancūzijos diplomatinių santykių šimtmetį kaip surengiant tokio lygio parodą, kurioje Lietuva pristatoma kaip šiuolaikinė, moderni ir talentinga šalis,“ – teigė ambasadorius.

      Pirmoji Lietuvos diplomatinė atstovybė savo veiklą Paryžiuje pradėjo 1919 metų gruodžio 1 dieną.

      „Šiuolaikinio Lietuvos meno“ parodos Paryžiuje organizatoriai – Jono ir Živilės Garbaravičių įkurtas „Meno fondas“, Vilniaus galerija „Menų tiltas“ ir Lietuvos ambasada Prancūzijoje. 

      Iki gruodžio 14 dienos veiksiančioje parodoje pristatomi Arvydo Ališankos, Ray Bartkaus, Stasio Eidrigevičiaus, Patricijos Jurkšaitytės, Vidmanto Jusionio, Rūtos Jusionytės, Vytenio Lingio, Indros Marcinkevičienės, Vilmanto Marcinkevičiaus, Dalios Matulaitės, Vyganto Paukštės, Mykolo Saukos, Šarūno Saukos, Nomedos Saukienės, Mindaugo Šnipo, Andriaus Zakarausko ir Kęstučio Zapkaus darbai.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus