°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Tarp Kultūros nakties renginių – futbolas Katedros aikštėje, spektakliai traukinių stotyje

      Nuotrauka: kulturosnaktys.lt

      Autorius: BNS informacija
      2018-06-06 22:00:00

      Vilniuje kasmet birželį vykstanti „Kultūros naktis“ šįkart pakvies į daugiau nei 110 renginių ir projektų, tarp jų – futbolininkų ir šokėjų pasirodymas Katedros aikštėje, spektakliai traukinių stotyje.

      Festivalio iniciatorė, Kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė sako, kad naktį iš birželio 15-osis į birželio 16-ąją lankytojai bus kviečiami sostinėje ieškoti naujų takų, erdvių bei „pasiklysti Vilniuje“.

      „Atraskite operą aikštėje, cirką baseine, muziką vidury turgavietės, pašėlusį koncertą ant statybinių pastolių, teleportuokitės į Nidos kopas iš Senamiesčio gatvių ar šokite aistringą tango Adomo Mickevičiaus bibliotekoje. Šią naktį kviečiame Jus atrasti savo galbūt puikiai žinomo miesto naujus takus, kuriuos kuria Lietuvos ir užsienio menininkai ir aktyvistai. Ačiū jiems, kad galime kartu kurti atvirą ir kūrybišką miestą“,- kviečia D. Urbanavičienė.

      Vienas pagrindinių festivalio akcentų – projektas Katedros aikštėje, kur profesionalūs futbolininkai ir šokėjai iš Ispanijos kurs šokio spektaklį, prie jų prisijungs profesionalūs šokėjai iš Vilniaus, o pasirodymą papildys žymūs pučiamųjų muzikantai - Remigijus Rančys, Vytautas Labutis, Aurimas Rimeikis, Dominykas Vyšniauskas.

      Renginiuose – daug lietuviškų grupių pasirodymų, tarp jų – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ „The Roop“, „shishi“ „Arbata“ ir kiti.

      Izraelio ambasada pristatys kino projektą „Izraelio kinas tavo mieste“ Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme, Prezidentūros vidiniame kieme įsikurs šimtmečio scena, joje koncertuos fleitos virtuozė Misao Hatozaki (Japonija), choras „VIVA“, Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ ir kiti.

      Naktį sutikti operoje kvies Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, tradiciškai Lukiškių aikštėje rengiama fortepijoninės muzikos naktis– čia maestro Petras Geniušas ant scenos lips duetu su kompozitoriumi Jurgiu Karnavičiumi. Dėkoti Islandijai kvies pilietinė iniciatyva „Ačiū Tau, Islandija“.

      Su išsamia festivalio programa galite susipažinti svetainėje www.kulturosnaktis.lt. Renginiai vyks nuo birželio 15-osios, 18 valandos iki 16-osios, 2 val. nakties.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus