°C
      2024 04 23 Antradienis

      10 produktų, kurie yra siejami su vėžiu, slepiasi beveik visuose namuose

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-06-19 08:00:00

      Begalės buitinių prekių gali sukelti vėžį, negano to, jos gali slėptis ir jūsų namuose. Nuo šampūnų iki valymo produktų, jei jūs naudojate buitines priemones, jos gali būti pripildytos toksinais chemikalais.

      Ar jūs esate pastebėję, kad būdami svečiuose atkreipiate dėmesį į produktus, kurie yra kenksmingi sveikatai? Prisipažįstu, aš taip darau. Aš nenoriu teisti, tačiau negaliu nepastebėti, kai žmonės naudoja pastą, kurios sudėtyje yra fluorido ar valiklius, perpildytus chemikalais. O kas jeigu dalis šių produktų slepiasi jūsų namuose?

      Daugelio žmonių namuose yra be galės produktų, kurie siejami su vėžio atsiradimo rizika, jiems to nė nežinant. Juk šių produktų pakuotės neturi užrašo „aš galiu sukelti vėžį“.

      Be to, kai žmonės sąmoningai perka šiuos produktus, mes turime pasidalinti žiniomis ir apšviesti juos.

      Žemiau pateiktas populiariausių priemonių sąrašas, kurios yra siejamos su vėžio atsiradimu:

      1.Šampūnas

      Viena iš populiariausių priemonių, aptinkama kiekvieno namuose – chemikalais prisotinti plaukų priežiūros produktai: šampūnai ir kondicionieriai. Pagrindiniuose šampūnuose galima aptikti natrio laurilsulfatą (SLS), parfumus/kvapiąsias medžiagas, parabenus, sintetinius dažiklius ir t.t.

      Parabenai yra patvirtinti kancerogenai, nes jei tiesiogiai siejami su skirtingo tipo vėžiais; pavyzdžiui, vienas tyrimas rado, kad 99proc. ištirtų krūtų vėžio audinių sudėtyje buvo parabenų. Parfumų/kvapiųjų medžiagų sudėtyje yra benzenų derevatų, aldehidų, ftalatų bei kitų toksinų, susijusių su vėžiu, įgimtais defektais, nervų sistemos sutrikimais bei alergijomis.

      Būtent Head & Shoulders sudėtyje yra kvapiųjų medžiagų, sintetinių dažklių ir SLS. Kai kurių jų šampūnų ir kondicionierių sudėtyje yra metilchloroisotiazolinono, kuris laikomas potencialiu mutagenu.

      2.Nelimpantys virtuvės reikmenys

      Kai aš pirmą kartą išbandžiau nelimpančius virtuvės reikmenis, aš negalėjau atsidžiaugti jais. Kol sužinojau apie jų keliamą grėsmę sveikatai. Problema ta, kad nelimpantys paviršiai yra sukuriami panaudojant sintetinę medžiagą – tefloną. Tai plastiko polimeras, kuris paskleidžia toksinus, kai yra šildomas.

      Vienas tyrimas rado, jog įrankiai, padengti teflonu, kaitinami ant tradicinės viryklės  2-5min, gali įtrūkti ir išleisti toksines daleles bei dujas. Įkvėpęs jų vos vieną kartą, žmogus gali susirgti liga, vadinama tefloniniu gripu.

      Kai kurios medžiagos, esančios įrankių dangoje, yra taip  pat laikomos potencialiais kancerogenais.

      3.Dirbtiniai saldikliai

      Dirbtiniai saldikliai aptinkami beveik visur. Pagrindinis jų – aspartamas. Daugelis mano, kad aspartamas yra dedamas tik į dietinius gaiviuosius gėrimus, tačiau jo dažnai aptinkama arbatoje, energiniuose gėrimuose, baltymų kokteiliuose, pieno produktuose, sultyse ir pan. Aspartamas yra siejamas su daugybe sveikatos problemų, įskaitant vėžį.

      Aspartamo sąsają su vėžiu gaubia paslapties šydas, nes daug korporacijų, kurios pelnosi iš aspartamo, finansavo tyrimus, kurie paneigtų šį ryšį. Visgi, tyrimas, atliktas 2007 metais parodė, kad aspartams gal sukelti leukemijas/limfomas bei krūtų vėžį.

      Vietoje dirbtinių saldiklių pabandykite natūralius produktus, pavyzdžiui, klevų sirupą, neapdirbtą medų, ksilitolį, steviją, organinį cukranendrių cukrų arba datules.

      4.Plastikiniai buteliukai ir dėžutės maistui

      Didžiulis kiekis maisto yra pakuojamas į plastikines pakuotes, konteinerius ar butelius. Netgi vaisiai ar daržovės yra vyniojami į plastiką. Tai blogai ne tik dėl taršos, bet plastikas yra kenksmingas mūsų sveikatai.

      Jei geriate vandenį iš plastikinių butelių, chemikalai, esantys plastike, gali lengva patekti į jūsų organizmą, ypač jei vanduo butelyje laikomas jau kuris laikas. Palikote buteliuką karštoje mašinoje? Tai dar blogiau, nes karštis skatina chemikalų patekimą į vandenį.

      Greičiausiai pastebėjote, kad ant plastinių butelių vis dažniau atsiranda simbolis „BPA-free“ (liet. Be BPA). Tai vyksta todėl, kad vis daugiau žmonių ima suprasti, kad plastikinės dėžutės gali pakenkti sveikatai, jei jų sudėtyje yra BPA, kuris gali sukelti vėžį.

      Paprastas sprendimo būdas: naudoti daugkartinius arba stiklinius buteliukus vandeniui , kurie ne tik sveikesni, bet ir mažiau kenkia aplinkai.

      5.Oro gaivikliai

      Oro gaiviklių pilna kiekvienuose namuose; nuo miegamųjų iki vonios kambarių ar mašinų, žmonės juos dievina. Paprastai jie yra gaminami iš sintetinių kvapiųjų medžiagų, kitaip žinomų kaip parfumų. Parfumas, paprastai tariant, yra toksinių chemikalų kokteilis, bet vietoje to, kad visi šie chemikalai būtų išvardinti, jie slepiasi po vienu žodžiu – parfumas. Kompanijos ginasi, jog nori išlaikyti savo kvapų receptus paslaptyje.

      Deja, tai suteikia šansą kompanijoms nuslėpti žalingų ingredientų pavadinimus, kurių dauguma yra kancerogeniški, vartotojui to nė nenutuokiant.

      Jei norite išbandyti kažką natūralesnio, pabandykite įsigyti „Saje Natural Wellness“ ar „DoTerra“ produkcijos arba pasigaminkite patys, naudodami eterinius aliejus ir vandenį. Jūs net galite naudoti natūralius dezinfektantus - arbatmedžio ar pušies eterinius aliejus.

      6.Valikliai

      Daugelis šeimų turi lentyną, pripildyta toksinių valiklių, nes korporacijos įtikino vartotojus, kad jiems reikia skirtingų produktų tam, kad nuvalytų skirtingus paviršius. Nors daugelis šių produktų turi įspėjamuosius ženklus, rodančius, kad jie yra kenksmingi, žmonės vis tiek juos perka. Ne tik jie valydami kvėpuoja žalingais garais, bet ir jų vaikai ar svečiai.

      Pasak David Suzuki fondo, kai kurių populiariausių valiklių sudėtyje yra 2-BE (gali sukelti nevaisingumą), amoniakas (siejamas su inkstų ir kepenų pakenkimais), akmens anglies deguto dažai (sukelia vėžį ir kenkia nervų sistemai) bei garsiųjų kvapiųjų medžiagų arba parfumo.

      7.Dantų pasta

      Komercinės dantų pastos naudoja toksines medžiagas, teigdami, kad jos „išvalo jūsų burną“, nors ingredientai populiariosiose dantų pastose gali sukelti emalio pažaidą, dantų fluorozę, skrandžio negalavimus, bėrimus ir t.t

      Vienas iš pavojingiausių ingredientų, kurį „patvirtina dantistai“ – fluoridas. Fluoridas turi neurotoksinį poveikį, tačiau vyriausybė teigia, kad jis teikia naudą mūsų dantims. Iš tikrųjų, nebuvo įrodyta, kad jis stabdo kenksmingų bakterijų kaupimąsi; bet buvo įrodyta, kad tai yra toksinė medžiaga, kurią vartojant ilgą laiką, gali kilti smegenų, širdies bei kaulų problemos.

      „fluoridas kelia daugiau žmonių mirčių nuo vėžio nei bet kuris kitas chemikalas. Kai tavo rankose tokia galia, tau nebereikia skelbti tiesos. Ši taisyklė yra perduodama iš kartos į kartą. Yra daugybė žmonių, kurie pasirenka nesakyti tiesos, nes užima valdančią poziciją. Tai yra didelio masto vieša žmogžudystė, tai viešas nusikaltimas... Tai vienas iš aiškiausių mokslinių ir biologinių įrodymų, kuriuos man pavyko surasti per 50 metų tyrinėjant vėžį“, - Dr. Dean Burk, biochemikas, „Biotin“ įkūrėjas ir buvęs nacionalinio vėžio instituto vyriausiasis chemikas.

      8.Muilas

      Nesvarbu, ar tai indų ploviklis, ar rankų muilas, ar dušo želė, kasdienių muilų sudėtyje dažnai aptinkamas platus chemikalų spektras. Antibakterinių muilų sudėtyje dažnai būna triklosano, kuris yra potencialus kancerogenas kartu su kitais ingredientais, randamais populiariuosiuose muiluose. Juose taip pat būna kvapiųjų medžiagų/parfumų.

      Gera žinia ta, kad organinių/natūralių muilų galima gauti beeik visur. Taip pat yra begalė natūralių kūno priežiūros priemonių ar indų ploviklių tereikia atkreipti dėmesį į etiketes.

      9.Skalbimo priemonės

      Skalbimo priemonių sudėty dažnai būna fosforo, fermentų, amoniako, naftalino, fenolių bei natrio nitilotriacetato, kurie gali sukelti bėrimus, niežėjimą, odos sausėjimą bei sinusų problemas. Šiuos chemikalus oda absorbuoja lengvai. Be to, populiariausių skalbimo priemonių sudėty yra dirbtinų kvapiųjų medžiagų, kurias sudaro visas chemikalų kokteilis.

      10. Kūdikių pudra

      Daugelio kūdikių pudrų pagrindas – talkas, o tai reiškia, kad jų sudėty yra daug talko miltelių. Pasak Amerikos vėžio bendruomenės, natūralios formos talkas, kurio sudėty yra asbesto, gali sukelti vėžį. Viena iš populiariausių pudrų kūdikiams yra „Johnson and Johnson“, kurių pagrindas – talkas. Ši kompanija buvo paduota į teismą daugybę kartų ir turėjo sumokėti milijonus dolerių tiems, kas tvirtino, jog jų pudra sukėlė vėžį.

      Vienoje iš naujesnių bylų prieš „Johnson and Johnson“ moteris iš Kalifornijos tvirtino, kad pudra kūdikiams jai sukėlė kiaušidžių vėžį. Teismo sprendimu ji gavo 70 mln. JAV dolerių. „Johnson and Johnson“ kaip ir daugelis kitų kompanijų nesugebėjo atskleisti pavojų, kurie tyko naudojant jų produkciją.

      Geriausia to dalis, kad egzistuoja natūralios priemonės, galinčios pakeisti visus šiuos kenksmingus produktus. Jūs neturite gyventi bijodami, jog susirgsite vėžiu, nes yra be galės būdų, kurie padės to išvengti. Pirmiausia, galite visus minėtus produktus pakeisti natūraliais. 

      Skaityti komentarus