°C
      2024 04 19 Penktadienis

      „RoundUp“ mus žaloja labiau nei piktžolės, kurias jis naikina

      Nuotrauka: ktla nuotr.

      2019-07-06 08:00:00

      „RoundUp“ reputacija turi gana neigiamą atspalvį – jis žaloja ir kūną, ir sielą. „RoundUp“ gali padėti atsikratyti piktžolių, tačiau jis taip pat gali sužaloti jus ir jūsų mylimus žmones. Tyrimai rodo, kad šis chemikalas gali neigiama veikti visus, kas susiduria su juo. Bet kuris nukentėjėlis nusipelno kompensacijos už patirtą žalą.

      „RoundUp“ ir žmogaus sveikata

      Monsanto „RoundUp“ naikina piktžoles gana gerai, tačiau dėl galimo žalingo poveikio sveikatai rizikuoti nerekomenduojama. „RoundUp“ veikia kelias organų sistemas, tad poveikis nėra pastebimas iš karto. Negano to, „Monsanto“ klastojo informaciją apie „RoundUp“ saugumą. Kompanija reklamavo šį produktą ne tik vartotojams, bet ir parkų departamentams, teigdami, kad tai žalias, draugiškas aplinkai ir visiškai sunykstantis pesticidas.

      Marketingas ir reklamos paskatino vartotojus rinktis „RoundUp“ naikinti piktžoles, augančias kiemo pievelėje, sode, žaidimų aikštelėse, mokyklose, golfo laukuose bei kitose vietose. Visgi, šio produkto sėkmę lėmė klaidinga reklama. Pats laikas „Monsanto“ sumokėti už padarytą žalą.

      Kaip „RoundUp“ gali žaloti žmogaus kūną ir mintis

      „RoundUp“ gali sukelti daugybę sveikatos problemų. „RoundUp“ kelia grėsmę ne tik jūsų  fizinei sveikatai, bet ir psichinei. „RoundUp“ gali sukelti panašius simptomus, kuriuos kelia oksidacinis stresas, veikdamas neuronus. Tai galima stebėti pas pacientus, sergančius Alzhaimeriu.

      „RoundUp“ taip pat siejamas su ADHD. Manoma, kad taip yra todėl, kad glfosatas, esantis „RoundUp“ sudėtyje, gali pakenkti skydliaukei ir sutrikdyti jos veiklą. Glifosatas pažeidžia ne tik skydliaukę, jis taip pat yra siejamas su autizmo spektro sutrikimais. Pavyzdžiui, vaikų, sergančių autzmu, žarnyno bakterijų balanso sutrikimas didina aliuminio sankaupas smegenyse. Ekspertai spėja, kad aliuminio gausa organizme yra pirminė autizmą sukelianti priežastis.

      „RoundUp“ taip pat gali išbalansuoti vitamino A metabolizmą organizme, kuris reikalingas vaisiaus normaliam vystymuisi. Pavyzdžiui, moterų, gyvenančio prie laukų, kurie purškiami glifosatu, tikimybė pagimdyti naujagimį su įgimtais defektais išauga iki 2 kartų.

      Vėžys

      Apklausa, kurioje dalyvavo daugiau kaip 65000 ūkininkų iš Argentinos, naudojančių „RoundUp“, parodė, jog tarp jų vėžio pasireiškimo dažnis 2-4 kartus didesnis nei kitose šalies regionuose. Dažniausiai buvo fiksuojami plaučių, krūtų bei prostatos vėžys.

      Depresija

      Jei jūs ar jūsų šeimos narys jaučiasi ar jautėsi prislėgtas, tai galėjo lemti „RoundUp“ poveikis. Glifosatas, esantis „RoundUp“ trikdo cheminius procesus, kurie keičia serotonino produkciją. Šis neurotransmiteris yra svarbus reguliuojant miego ciklus, nuotaiką bei apetitą.

      Hipotiroidizmas

      Mokslininkai apklausė tas pačias ūkininkų bendruomenes minimas aukščiau ir išsiaiškino, jog hipotiroidizmo dažnis buvo kur kas dažnesnis nei kitose vietose, kur „RoundUp“  nėra naudojamas.

      Širdies ligos

       „RoundUp“ glfosatas taip pat gali sutrikdyti kūne esančius fermentus ir iššaukti lizosomų funkcijos sutrikimą. Šis funkcijos sutrikimas gali lemti kardiovaskulines ligas ir/ar širdies nepakankamumą. 

      Skaityti komentarus