°C
      2024 04 19 Penktadienis

      Seimo narys N. Puteikis kaltina Zanavykų apygardos rinkimų komisiją tyčia trukdžius rinkti parašus

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: Loreta Kėvišienė-Saltonienė
      2018-09-20 08:00:00

      Lietuvos centro partijos Seimo narys Naglis Puteikis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą nurodydamas, kad Zanavykų apygardos Seimo rinkimų komisija tyčia trukdė LCP kandidatei L. Radzevičiūtei rinkti parašus.

      Naglis Puteikis teigia, kad  minėtos komisijos pirmininkė Rasita Grincevičienė paskutinę parašų rinkimo dieną apie 15 val., paskambinusi LCP kandidatei Laurai Radzevičiūtei nurodė nutraukti parašų rinkimą, argumentuodama, kad LR Seimo rinkimų įstatymas draudžia rinkti parašus paskutinę dieną. Naglis Puteikis yra įsitikinęs, kad Zanavykų apygardos rinkimų komisijos pirmininkė tai padarė tyčia, siekdama eliminuoti jos partijos, t.y. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų kandidatės šioje apygardoje konkurentę. Lietuvos centro partija  pakluso šiam neteisėtam pirminiam nurodymui – nutraukė parašų rinkimą ir šios partijos kandidatei L. Radzevičiūtei pritrūko 73 rėmėjų parašų. 



      N. Puteikis teigia, kad Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Zanavykų apygardos komisijoje R. Grincevičienė ir po šito neteisėto veiksmo tęsė tyčinius trukdymus LCP kandidatei surinkusiai 1340 rėmėjų parašų, kadangi kiekvienas buvo patikrintas po 3 kartus, o kitų kandidatų surinkti rėmėjų parašai iš esmės netikrinti.

      Skaityti komentarus