°C
      2024 04 24 Trečiadienis

      10 įsakymų laimingų santykių išsaugojimui

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-12-23 21:00:00

      Jūs esate verti santykių su žmogumis, greta kurio norėsis šypsotis, kuris jus gerbs, brangins ir niekada nekenks!

      Meilėje svarbu ne tik rasti tinkamą „asmenį“, bet ir sukurti harmoningus santykius. Nesvarbu, kiek aistros buvo tik pradėjus bendrauti, svarbiau, kiek meilės liko kelionės pabaigoje. Santykiai turi būti sveiki, kupini meilės, gerumo, pripildyti rūpesčio, džiaugsmingų ir gražių akimirkų. Laimingos poros visuomet ir kitiems dovanoja džiaugsmą, jie yra pavyzdys, kuriuo verta sekti.

      Šie 10 laimingų porų įsakymų padės jūsų santykiams tapti laimingesniais:

      1. Mes visada prisiminsime, kad žmonės ir santykiai būna skirtingi

      Žmonės įsimyli tuos, kurie gali pakeisti jų gyvenimą. Tapkite tokiu žmogumi, kuris patinka pats sau. Mes niekada netiksime ir nepatiksime visiems. Galime patikti tik keliems žmonėms, kurie norės mus pažinti ir pamils tokius, kokie esame, be jokių apsimetinėjimų ir kaukių. Sutikę tokį žmogų būsime jam idealūs, jis pamils mus su visais privalumais ir trūkumais. 

      2. Mes visada išklausysime vienas kitą be smerkimo ir teisimo

      Lengviau kitą žmogų iš karto nuteisi ir pasmerkti, net nebandant suprasti, kodėl jis pasielgė vienaip ar kitaip. Nustebtumėte sužinoję, kiek skausmo ir ašarų kartais slepia  kito žmogaus šypsena. Tai, ką parodo ir pasako kitas - tik maža ledkalnio viršūnė. Visa kita jis slepia giliai savo vidiniuose vandenyse.

      Niekada neteiskite ir nesmerkite kito. Mokykitės gerbti ir suprasti artimų žmonių jausmus. Skirkite jiems daugiau dėmesio. Dalyvaukite jų gyvenime. Mums dažniausiai reikia ne patarimų, o išklausimo, kuris nesibaigtų moralais ar pamokymais. Kartais reikia išsikalbėti, o kartais - pabūti vienumoje. Išmintingas partneris supras tai ir nepriekaištaus dėl laikino pasitraukimo. 

      3. Mes visada sakysime tai, ką galvojame ir galvosime, ką sakome

      Dalinkitės visu tuo, kas yra jūsų širdyje ir sieloje. Išsakykite artimiesiems savo mintis, poreikius, norus, idėjas, lūkesčius. Atviras bendravimas ir sąžiningumas – tvirtų santykių pagrindas. Geriau tegu artimieji žino, kas jums svarbu ir reikšminga. Tai daug geriau, nei būti jiems užverta ir nesuprantama knyga. Pokalbiai apie vienas kito poreikius - kuras, kuris būtinas santykių išsaugojimui. Nesistenkite skaityti kito žmogaus minčių ir nesitikėkite, kad jis atspės tai, ką jūs galvojate. 

      4. Mes visada turime palaikyti ir remti vienas kitą: tiek lengvu, tiek sunkiu metu

      Būkite su mylimaisiais ir džiaugsmo ir sunkumų akivaizdoje. Visai nesvarbu, kas vyksta - būkite greta žmogaus, nepalikite jo vieno. Pasitikėkite kitais. Svarbu žinoti, kad yra žmogus, kuriuo bet kada galite pasitikėti. Būkite šalia ne tada, kai jums patogu, o tada, kai kitam jūsų reikia.

      5. Mes visada būsime vienas kitam ištikimi

      Tikra meilė ir stipri draugystė - neatskiriami dalykai. Tokie santykiai išlaiko ir atstumo, ir laiko išbandymus. Tvirtuose santykiuose ištikimybė yra prioritetas. Ištikimybė - santykių pagrindas.

      6. Mes visada gyvensime tiesoje

      Tegul jūsų gyvenime niekada nebus melo ir apgavysčių. Melo kojos trumpos, o tiesa trunka visą gyvenimą.  Gyvenkite taip, kad žodžiai „patikimas“, „ištikimas“, „sąžiningas“ artimam žmogui asocijuotųsi su jumis.

      7. Mes pakankamai laiko leisime kartu

      Raskite vienas kitam laiko. Įsisukę darbų ir reikalų karuselėje užmirštame pailsėti ir leisti laiką su savo artimaisiais. Santykiuose atstumas matuojamas ne kilometrais, o jausmais. Du žmonės gali būti greta vienas kito, o iš tiesų juos skirs tūkstančiai kilometrų. Dėmesio trūkumas gelia skaudžiau nei pikti žodžiai. Nors kartą per savaitę raskite laiko pabūti dviese. Kartu linksminkitės. Kalbėkitės, eikite į pasimatymus, šypsokitės, sakykite komplimentus. Artumo išsaugojimui būtina jausti, kad esate vienas kitam svarbūs ir brangūs. Tą reikia ne vien sakyti, bet ir rodyti. 

      8. Mes būtinai skatinsime, palaikysime vienas kito dvasinį ir asmeninį augimą

      Palaikydami vienas kitą jūs drauge judate į priekį, ten, kur visiems bus gera, saugu, ramu. Džiaukitės, kai jūsų mylimieji daro vidinę pažangą. Palaikykite jų siekius, tikslus, džiaukitės pergalėmis. Padėkite vienas kitam tapti geresniais. 

      9. Mes visus konfliktus spręsime taikiai

      Nėra nieko, dėl ko būtų verta pyktis. Karšti ginčai ir konfliktai – veltui prarastas laikas. Jei jau negalite to išvengti, nepulkite kovoti už savo tiesą. Nesiginčykite su mylimu žmogumi.

      Jei ginčo metu norite mylimą žmogų įžeisti, verčiau įkvėpkite ir palaukite 10 sekundžių. Neįžeidinėkite mylimųjų. neleiskite savo emocijoms griauti santykių. Nesvarbu, teisus jūs ar ne. Verčiau būti laimingu, o ne teisiu. Nusiraminkite ir tik tada spręskite problemas.

      10. Mes visada vertinsime ir gerbsime vienas kito individualumą

      Mūsų pirma ir paskutinė meilė – tai meilė sau. Neperkelkite atsakomybės už savo laimę kitiems. Už tai kiekvienas atsakingas pats. Jei negerbsite ir nemylėsite savęs, niekas kitas jūsų negerbs ir nemylės.

      Nepataikaukite kitiems, nesistenkite pritapti, darykite tai, kas patinka jums. Jei norėsite pasikeisti, darykite tai dėl savęs, o ne dėl kitų!

      Skaityti komentarus