°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      10 pamokų, kurias vertėtų išmokti prieš pradedant artimus santykius

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-02-24 21:00:00

      Prieš pradėdami rūpintis kitu žmogumi turime išmokti pilnai pasirūpinti savimi. Siūlome susipažinti su 10 svarbių pamokų, kurias vertėtų įsisavinti prieš leidžiantis į santykius su kitu asmeniu:

      1. Nesitikėkite, kad buvimas santykiuose su kitu žmogumi jums leis jausti pilną pasitenkinimą gyvenimu.

      Santykių pradžiai – tai ne gyvenimo pabaiga. Todėl neverta tikėtis, kad užmezgę santykius jausite visišką pasitenkinimą gyvenimu. verta atsiminti, kad mūsų gyvenimas ilgas ir painus, jame laukia ir pakilimai ir kritimai.

      2. Neužmirškite, kad kiekvienas turi teisę į savo asmeninę erdvę.

      Turite suvokti, kad santykiuose jūs būsite jau ne vienas pats. Tai bus dviejų žmonių bendras gyvenimas. Tačiau verta išsaugoti ir savo asmeninę erdvę, su pagarba saugoti savo ir kito individualumą. Jums nepavyks sukurti pilnaverčių santykių, jei kenčiate nuo žemos savigarbos ir nepasitikite savimi.

      3. Vienintelis žmogus, kuriuo galite visuomet pasitikėti - jūs pats.

      Net ir būnant santykiuose svarbu atsiminti tai, jog ne visada būsime savo partneriui svarbiausi Tai, kad kitas žmogus nori būti su jumis dar nereiškia, kad jis eis su jumis per ugnį ir vandenį.

      4. Jums būtina jaustis realizuojančiu save žmogumi (nesvarbu, esate santykiuose ar vieni).

      Siekite savo tikslų, užsiimkite mėgiama veikla, nesvarbu, ar greta jūsų yra kitas žmogus, ar jūs esate vieni.

      5. Mes užmezgame santykius ne tam, kad taptume laimingi.

      Mūsų laimės jausmas neturėtų priklausyti nuo mūsų santykių statuso. Reikia suprasti, kad laimės siekia kiekvienas žmogus ir tai pasiekti galima tik pačiam savarankiškai. Santykiai gali padėti pasiekti šią būseną, tačiau neturime į juos žiūrėti kaip į vienintelę ir nepakeičiamą laimės sąlygą.

      6. Tikri draugai ne mažiau svarbūs, nei mylimas žmogus.

      Žinoma puiku, kai jūsų gyvenime yra brangus ir mylimas žmogus. tačiau ne mažiau svarbu save apsupti tikrais draugais, kuriems jūs svarbus, kuriais galite pasikliauti sudėtingose situacijose.

      Ieškodami romantinio partnerio neužmirškite ieškoti ir draugų.

      7. Save statykite į pirmą vietą.

      Mes patys sau turime būti svarbiausi. Tai nereiškia, kad turime būti egoistai, tačiau nesugebėsime pasirūpinti kitu žmogumi, jei nebūsime pasirūpinę savimi.

      8. Dėl santykių neverta atsisakyti savo svajonės.

      Santykių pradžia nereiškia, kad turite atsisakyti to, apie ką seniai svajojate ir siekiate.  Žinoma, tenka leistis į kompromisus ir gal kažkiek pakoreguoti savo tikslus. Tačiau visai jų atsisakyti negalima.

      9. Visada išsaugokite savo individualumą.

      Jūs neturite atsisakyti savęs dėl žmogaus, su kuriuo pradedate santykius. Taip, dabar jūs turėsite vieną bendrą gyvenimą abiems, tačiau abiems būtina gerbti faktą, kad santykiams reikalingi du žmonės, dvi savarankiškos asmenybės.

      Kad ir ką jaučiame jai arba jam, tas žmogus nėra vertas to, kad prarastume save ir tik norėtume jam įtikti.

      10. Problemos ignoravimas nėra jos sprendimas.

      Santykių pradžioje mes visada žiūrime į pasaulį pro rožinius akinius. Įsimylėjimo jausmas leidžia pabėgti nuo realybės. Tačiau problemos pačios neišsispręs, kai pradėsime santykius ir atsiras artimas žmogus. 

      Skaityti komentarus