°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      13 metų berniukas po vakcinacijos ŽPV skiepu tampa paralyžiuotas (I dalis)

      Nuotrauka: washingtonpost nuotr.

      2019-02-22 08:00:00

      „Gardasil“, vakcina turinti apsaugoti jaunuolius nuo keturių žmogaus papilomos viruso (ŽPV) tipų ir gimdos kaklelio vėžio, kurį gali sukelti virusas, tapo pagrindiniu medicinos profesionalų tyrimų objektu. Pagrindinė to priežastis – padaugėjęs nepageidaujamų vakcinos poveikių pasireiškimas.

      Šiame tekste bus pasakojama apie mamą, auginančią skiepo sužalotą vaiką, kuri nusprendė paviešinti skaudžią istoriją, tikėdamasi, jog žmonės suvoks, kokia skaudi gali būti medikų klaida.

      Kaip tik todėl daugelis šalių, tarp jų ir Japonija, nerekomenduoja ŽPV vakcinos įtraukti į skiepų kalendorių ir neskatina pacientų ja skiepytis.

      Naujas tyrimas, išleistas pediatrijos žurnale rado, kad daugelis pediatrų primygtinai nebruka ŽPV vakcinos. Tyrėjai apklausė maždaug 600 gydytojų ir paprašė jų nurodyti savo požiūrį į ŽPV vakciną. Tyrimas buvo atliekamas nuo 2013 metų spalio iki 2014 metų sausio, tyrimo išvada teigė, kad daugelis pediatrų ir šeimos gydytojų – beveik trečdalis apklaustųjų – nebruka ŽPV skiepo  tėvams ir paaugliams. Kaip tik todėl vakcinacijos lygis šia vakcina mažėja.

      „Yra pasitaikę keletas pranešimų, jog „Gardasil“ skiepas mergaitėms sukėlė išsėtinę sklerozę ar encefalitą (smegenų uždegimą), taigi jei atliekamą tyrimą remia skiepų gamintojai ir jie neidentifikuoja pašalinio poveikio, tai dar nereiškia, kad vakcina yra saugi. Jei pažvelgtume į gamintojų atliktus tyrimus, pastebėtume, jog jų pasirinkti metodai nėra skirti aptikti rimtų nepageidaujamų poveikių. Pavyzdžiui, grupė mokslininkų tyrė Cervarix vakciną nuo ŽPV, tyrimą rėmė „Glaxo Smith“ ir „Kline“, tad autoriai tyrime paminėjo, jog tiriamieji metodai nebuvo pritaikyti autoimuninėms ligoms nustatyti ir vertinti. Akivaizdu, jums nepavyks aptikti to, ko neįmanoma rasti. Nepaisant šio akivaizdaus netikslumo, jie padarė išvadą, kad jie nerado įrodymų, jog Cervarix didina autoimuninių ligų riziką, o tai absurdiška, kai tai net nebuvo tirta“,- Dr. Lucija Tomljenovic, mokslų daktarė britų Kolumbijos universitete, kur ji dirba neuromokslų ir medicinos skyriuose.

      Tiesa ta, kad skiepų saugumas nėra nenuginčijama konstanta, o rimti pašaliniai poveikiai, pasitaikantys vaikams, yra pranešami, tačiau neskelbiami viešai. Galbūt todėl milijardai JAV dolerių buvo išmokėti šeimoms, pagal Nacionalinį vaikų vakcinų žalos aktą, nepaisant fakto, jog jis apsaugo farmacines kompanijas nuo bet kokios atsakomybės.

      Be to, privalu įvertinti genetinius faktorius, todėl tam tikra populiacija žmonių yra imlesnė nepageidaujamiems skiepų poveikiams.

      Nepageidaujami poveikiai susideda iš ilgalaikės neurologinės pažaidos, mirties, sekinančių autoimuninių ir/ar uždegiminių ligų.

      Žemiau galite matyti ištrauką iš neseniai išleisto filmo „Vaxxed“, kuriame berniukas vardu Colton ir jo motina Kathleen pasidalina nesėkmingos vakcinacijos „Gardasil“ skiepu istorija. Tai dar viena istorija, kuri galėtų paskatinti populiariąją žiniasklaidą domėtis ir kelti daugiau klausimų šia tema.


      Dar šiek tiek informacijos apie ŽPV skiepą

      Dr. Dianne Harper, viena iš akušerijos ir ginekologijos specialisčių, kuri prisidėjo prie „Gardasil“ vakcinos kūrimo ir padėjo jai pereiti pirmos ir antros pakopos studijas. Pasaulyje yra tik 50 ŽPV vakcinų specialistų, o Dr. D. Harper yra viena jų, tad ji yra šios srities ekspertė.

      Ji iškelia įdomią mintį: iš visų moterų, kurios suserga ŽPV infekcija, maždaug 70proc. jų pasveiksta savaime per metus. Jos net neturi aptikti ligos ar gydyti jos. Per dvejus metus maždaug 90proc. sergančiųjų pasveiksta savaime. Po trejų metų jums liks tik 10proc. moterų, kurios vis dar turės ŽPV infekciją, o 5proc. jų liga progresuos į prevėžinę būklę. Taigi „dabar jūs turite tą mažą grupę moterų, kurios turi priešvėžinius pakitimus, pasidomėkime ligos progresavimu ir karcinomos vystymus. Mes žinome, kad 20proc. moterų, kurioms diagnozuota priešvėžinė būklė, per penkis metus išsivysto karcinoma. Tai labai lėta procesas. Maždaug 40proc. moterų, kurioms diagnozuota priešvėžinė būklė, per 30 metų išsivysto gimdos kaklelio karcinoma.“

      Todėl kyla klausimas, kodėl devynmetės mergaitės turi būti skiepijamos nuo besimptomių venerinių ligų, su kuriomis jų imuninė sistema geba susidoroti?

      D. Harper teigė „CBS“, jog šios vakcinos – bevertės, paaiškindama, kad „nauda visuomenės sveikatai yra niekinė, skiepas nesumažina gimdos kaklelio vėžio pasireiškimo, tik pristabdo. Skirtumas matytųsi, jei vakcinos apsauga galiotų 15 metų ir daugiau kaip 70proc. lytiškai aktyvių moterų būtų pasiskiepijusios.“

      Ji taip pat kalbėjo apie vakcinacijos pavojus:

      Tėvai ir moterys privalo žinoti, kad mirtis yra vienas iš pašalinių skiepo poveikių.  Ne apie visas mirtis, apie yra pranešama, paskelbia CDC. Tėvus, kurių vaikai išėjo anapilin, apėmė neviltis, kad CDC ignoruoja tikrus įvykius, kurie galbūt nebūtų įvykę, jei tėvai žinotų, kokią grėsmę kelia „Gardasil“.

      „Tai vakcina, kuri buvo plačiai reklamuojama, jos nauda yra pervertinama, o pavojai neįvertinami pakankamai“,- kalbėjo Dr. Chris Shaw, profesorius britų Kolumbijos universitete iš neuromokslų, oftalmologijos ir regimojo mokslo departamentų.

      Labai reta, bet rimta „Gardasil“ sukeliama būklė

      „Neseniai paaiškėjo, kad viena iš rekomenduojamų vakcinų gali lemti labai retos, bet rimtos būklės pasireiškimą – priešlaikinį kiaušidžių išsekimą, kitaip žinomą kaip priešlaikinė menopauzė. Yra žinomi šeši atvejai, kair menstruacinio amžiaus paauglėms pasireiškė priešlaikinis kiaušidžių išsekimas praėjus kelioms savaitėms po vakcinacijos „Gardasil“ skiepu (keturvalente ŽPV vakcina).“

      "Spauda tuoj ėmė teigti, jog nepageidaujami poveikiai paprastai nėra sukelti skiepų, o priešlaikinio kiaušidžių išsekimo atvejų per pastaruosius 9 metus skaičius neišaugo. Tai ne pirmas kartas, kai valstybinė medicinos įstaiga pateikia pareiškimą, kuris prieštarauja moksliniams įrodymams. Kaip bebūtų, smagu, jog įstaigos bent kalba apie šias problemas.“

      Dr. Genevieve Rail, sveikatos kritinių studijų profesorė iš Konkordijos universiteto, neseniai sulaukė finansavimo (270,000 JAV dolerių) iš Kanados sveikatos tyrimų instituto studijuoti žmogaus papilomos virusą (ŽPV). Ji patvirtino, kad nėra jokių konkrečių įrodymų, jog žmogaus papilomos virusas tiesiogiai sukelia gimdos kaklelio vėžį.

      „Aš, galima sakyti, iškeliu raudoną vėliavą, nes gerbiu tyrimo rezultatus ir tėvus, kurių visiškai sveiki dvylikamečiai dabar turi gulėti lovose, nes yra per daug silpni keltis“,- sakė ji. „Taip, mes einame prieš įsitikinimus, ir mes einame prieš tuos, kurie tiki skiepais, pavyzdžiui, gydytojus, seseles ir visuomenės sveikatos specialistus.“

      Ji mano, jog vakcinos turėtų kelti rimtą susirūpinimą, tačiau, deja, nėra tyrimų, kurie parodytų, kaip jauni žmonės „perneša“ vakcinas.

      13 metų berniukas po vakcinacijos ŽPV skiepu tampa paralyžiuotas (II dalis)

      Skaityti komentarus