°C
      2024 04 19 Penktadienis

      2022-ųjų žiemos olimpiados talismanu Kinija išsirinko pandą

      Nuotrauka: REUTERS-Scanpix nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2019-09-18 13:00:00

      Kinija išsirinko savo garsiausią gyvūną – pandą – oficialiu 2022 metų Pekino žiemos olimpinių žaidynių talismanu, antradienį paskelbė olimpiados organizacinis komitetas.

      Žaidynių talismanas, pavadintas „Bing Dwen Dwen“, yra ledo kostiumu aprengta didžioji panda.

      Juodai baltas meškiukas turi „aukso širdį ir mėgsta viską, kas susiję su žiemos sportu“, tviteryje parašė Pekino žiemos olimpinių ir parolimpinių žaidynių organizacinis komitetas.

      Parolimpiados talismanu išrinktas raudonas kiniškas žibintas vardu „Shuey Rhon Rhon“.

      Pekinas bus pirmasis miestas, surengęs ir vasaros, ir žiemos olimpines žaidynes. Teisę rengti 2022-ųjų olimpiadą Kinijos sostinė gavo 2015 metais, įveikusi Almatą Kazachstane.

      Pekine vyko 2008-ųjų vasaros olimpinės žaidynės, tuomet laikytos ženklu, kad Kinija įsitvirtina tarptautinėje arenoje kaip kylanti supervalstybė.

      Žiemos olimpiadą organizuojančiai Kinijos sostinei teks pasikliauti dirbtiniu sniegu. Skelbiama, kad bus investuota 1,5 mlrd. dolerių (1,4 mlrd. eurų) į olimpinius kaimelius, vietas, kur vyks varžybos, ir kitą infrastruktūrą.

      Šalis taip pat tiesia greitųjų traukinių geležinkelį tarp Pekino ir į šiaurės vakarus nuo sostinės esančio Džiangdziakou, kur vyks dauguma varžybų kalnuose.

      Dalis 2008-ųjų olimpiados objektų, įskaitant „Paukščio lizdu“ pramintą nacionalinį stadioną, bus panaudoti ir per 2022-ųjų žaidynes.

      Skaityti komentarus