°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      30 dienų regėjimo gerinimo iššūkis: „Po dviejų savaičių galiu skaityti be akinių!”

      Nuotrauka: Sigita Kriaučiūnienė

      Autorius: Sigita Kriaučiūnienė, www.sveikuoliai.lt
      2018-10-18 20:00:00

      Baigėsi mėnesį trukęs 30 dienų regėjimo gerinimo iššūkis. Prie iššūkio prisijungė daugiau kaip 1500 naujų dalyvių. Specialiai Lietuvos sveikuolių sąjungos sukurtoje FB grupėje iššūkiams yra daugiau nei 20 000 dalyvių. Iššūkyje dalyviams buvo rekomenduojama akinius nešioti tik neišvengiamos būtinybės atvejais, atlikti specialias regėjimą gerinančias pratybas.

      “Dažnai žmonės galvoja, kad jiems pagerinti regėjimo niekas nepadės, kad jų situacija yra beviltiška. Nes net gydytojai nieko negali padėti! Rutina, įpročiai ir nuostatos kaip reikia gyventi, kad būtum laimingas, kad kitaip gyventi neįmanoma, labai įrėmina ir neleidžia žmonėms gyventi atsipalaidavus. Regėjimo gerinimo natūraliais būdais pradininkas, gydytojas oftalmologas V.H. Beitsas sakė, kad jei žmogus sugebėtų atsipalaiduoti per 5 minutes, geras regėjimas sugrįžtų per 5 minutes. Mums sunku pajusti, kokie esame pavargę ir įsitempę tol, kol gerai nepailsime”, - sako iššūkio organizatorė Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė.”

          

      Trumparegystės, toliaregystės, astigmatizmo ir žvairumo atvejai – dažniausia problema, kurią žmonės bandė spręsti iššūkio metu. Tiesa, daugeliui nepavyko laikytis visų iššūkio taisyklių, bet kiekvienas turėjo galimybes pabandyti, prisiliesti prie tų technikų, kurios atpalaiduoja akis, kūną. 

      Bene įsimintiniausias atvejis – vienos 4,5 m. mergaitės istorija, kuriai prieš 1,5 m. dėl vienos kartas nuo karto pažvairuojančios akytės išrašė akinius +9 ir nustatė diagnozę toliaregystė. Mama, pamačiusi prasidėjusį 30 dienų regėjimo gerinimo iššūkį per LRT Labo ryto laidą ėmė ieškoti daugiau informacijos ir rado tiek daug atsakymų sau! Ji gavo patvirtinimą savo visada buvusiai nuojautai, kad akiniai nieko negelbsti. Ryžtingai juos nuėmė.

      Anot mamos, mergaitė tapo gerokai laimingesnė, laisvesnė, labiau pasitiki savimi. Mama įsitikinusi, kad ne tik akiniai gali padėti vaikui matyti ir jaustis gerai. „Susidariau įspūdį, kad gydytojams tai tik skaičiukai. -9, +8,5, kas jiems. Išrašė ir paleido. O kaip vaikui toliau būti su tokiais akiniais, niekam nesvarbu. Gailiuosi, kad informacijos apie tai niekada anksčiau negirdėjau. Būčiau visai neleidusi akinių uždėti“, - savo patirtimi dalijasi moteris.

      Ši istorija paskatino dar vieną mamą pasidalinti savo 6 m. sūnaus istorija iššūkio grupėje. Moteris pridėjo 2016 m. akiniams (+2, +2,5) išrašytą receptą toliaregystei koreguoti ir 2018 m. sveikatos patikrinimo pažymą, kurioje nustatyta, kad vaikas mato 100 proc. abejomis akimis. Mama tikina akinių sūnui net nepirkusi, nors gydytoja tikino, kad be akinių apsieiti negalima ir juos būtina užsisakyti.

      Ne vienas iššūkio dalyvis dalijosi savo patirtimi vaikščiojant be akinių, darant prisidengimo delnais, buvimo aklinoje tamsoje, dengiant dominuojančią akį pratybas. O po dviejų iššūkio savaičių dalyvė Diana parašė, kad jau gali skaityti iš arti ir be akinių!

      Lietuvos sveikuolių sąjunga džiaugiasi iššūkio dalyvių atradimais ir nuo spalio 15 d. paskelbė naują – CUKRAUS DETOKSO iššūkį, kurio metu bus pateikta 4 savaičių programa, kaip atsisakyti emocinio valgymo, sumažinti cukraus vartojimą savo racione, stiprinti imunitetą.

      Skaityti komentarus