°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      5 dalykai, kurių nebedarome atsiradus išmaniosioms technologijoms

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: R. Pauliukonytė, UAB "Publicum"
      2018-08-23 20:00:00

      Ar pagalvojate, kaip technologijos pakeitė jūsų gyvenimo būdą mažiau nei per 20 metų? Šiandien kai kurie iš mūsų net nežino ir neįsivaizduoja, ką reiškia nors vieną dieną gyventi be išmaniojo telefono, kompiuterio ar kitų naujausių įrenginių. Technologijų gamintojai vis sparčiau plėtoja technologijas, kurios suteikia galimybę vartotojams užduotis atlikti daug greičiau, patogiau ir paprasčiau.

      Ieškant geriausių sprendimų, vis dažniau pasiūlomos praktiškesnės alternatyvos, kurios atstoja popierinius žemėlapius, įprastas rašymo lentas ar ranka rašytus laiškus. Į dalykus, kurie anksčiau atrodė visiškai įprasti ir kasdieniai, dabar žvelgiame tik su nostalgija širdyje.Štai jums 5 paprasti dalykai, kurių šiandien nebedarome dėl technologinių įšradimų.

      • Nebeturime nuotraukų albumų

      Tikriausiai daugelį apima nostalgija į rankas paėmus seną nuotraukų albumą. Pasijaučiame tarsi persikėlę į praeitį, o kaskart baigus jį vartyti prižadame sau, kad savo nuotraukas vėl kaupsime būtent taip. Paprastai tai ir lieka tik pažadas, o visas užfiksuotas akimirkas ir toliau laikome savo išmaniuosiuose prietaisuose, „debesyse“ arba kitose laikmenose. Tačiau čia galime tik pasidžiaugti, nes dėka tobulėjančių išmaniųjų technologijų savo mobiliuosiuose galime laikyti vis daugiau nuotraukų ir bet kada jomis dalintis su draugais ir artimaisiais.  

      • Nebesiunčiame ranka rašytų laiškų ir atvirukų

      Ko gero, daugelis pritars, kad ranka rašytas laiškas yra bene šilčiausias būdas parodyti dėmesį, o pašto dėžutėje rasta atvirutė ar laiškas su įspūdžiais siųstas draugo iš kito pasaulio krašto sukelia džiugias emocijas. Tačiau šiais technologijų laikais smagiausiomis vasaros atostogų akimirkomis dalinamės socialiniuose tinkluose, siunčiame specialiai gimtadienio proga telefonu sukurtus sveikinimus ar pasirenkame paprastesnį variantą ir sukuriame animuotus paveikslėlius. Juk daugelio išmaniųjų kameros mūsų dienomis nenusileidžia profesionaliems fotoaparatams ar vaizdo kameroms.

      • Susitikimų metu neberašome ant įprastos lentos

      Išmaniosios technologijos pakeitė ir mūsų kasdienį gyvenimą, ir darbinę aplinką. Kažkada atrodė visai įprasta biuro konferencijų salėje matyti lentas su su prisegtais popieriaus lapais, vartyti dideles popierines bylas, o vėliau jas kopijuojant dalintis su kolegomis. Tačiau dabar technologijų gamintojai pasiūlo vis praktiškesnes alternatyvas tokioms lentoms. Turbūt niekas anksčiau nebūtų pagalvojęs, kad viename susitikime dalyvaujantys asmenys savo kompiuteriuose, išmaniuosiuose telefonuose ar planšetėse esantį turinį galės ne tik perkelti tiesiai į skaitmeninį ekraną, bet ir pristatyti kitiems.

      • Nebeįsimename ir telefonų knygose nebeieškome kontaktų

      Ar daug telefonų numerių atsimenate atmintinai? Dar prieš išmaniųjų telefonų atsiradimą svarbiausių asmenų numerius saugojome savo atmintyje arba ranka užrašytoje telefonų knygelėje, o prireikus bet kokio kontakto imdavome storą geltonų puslapių telefonų knygą. Rasti reikiamą numerį anksčiau nebuvo lengva, tačiau dabar tai padaryti itin paprasta. Dėka išmaniųjų telefonų mums ne tik, kad nebūtina prisiminti kitų asmenų kontaktų, bet ir nereikia nešiotis užrašų knygelės – viskas yra mobiliajame telefone.

      • Nebenaudojame popierinio žemėlapio

      Kelionės prieš 20 metų buvo gerokai sudėtingesnės, nei jos yra šiandien. Iš tiesų, tik ne daugelis išdrįsdavo leistis į nuotykius vien su automobiliu ir žemėlapiu rankoje. Kadangi tuo metu nebuvo GPS navigacijos, kuri perspėtų apie posūkį, esantį už 200 metrų, ar lieptų apsisukti pasiklydus. Anksčiau keliaujant reikėjo pasiimti ne vieną žemėlapį ir sugebėti teisingai juos perskaityti, o šiandien tai daryti kur kas lengviau. Užtenka tik įdėmiai klausytis ir vykdyti navigacijos nurodymus.

      Skaityti komentarus