°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      5G ryšys – kenksmingesnis, nei jūs įsivaizdavote

      Nuotrauka: Pixabay

      Autorius: Tautvilė Merkevičiūtė
      2019-07-18 17:00:00

      Beveik visi daugiau ar mažiau besidomintys technologijomis ir telekomunikacijomis jau spėjo susipažinti ir išgirsti apie 5G ryšį. Tai – pažangesnė mobiliojo ryšio technologija, kuri žada milžinišką duomenų perdavimo spartą, minimaliai sutrumpėjusį laukimo laiką, leis patogiau valdyti namų prietaisus nuotoliniu būdu ir atvers kitas inovatyvias galimybes. Tačiau svarbu pabrėžti, kad tokie menami privalumai bus tik niekinga smulkmena lyginant su tuo, kokią žalą ir grėsmę šis 5G ryšys mums suteiks.

      Daugybė mokslininkų ir organizacijų jau išsakė savo nuomones ir paskelbė tyrimus, kurie įrodo viena – 5G keliama grėsmė yra didžiulė. Pradedant individualiais tyrimais, atskirų šalių nutarimais, baigiant PSO (Pasaulinė Sveikatos Organizacija) yra skelbiama daugybė rekomendacijų stabdyti 2020 m. planuojamą paleisti penktos kartos 5G ryšį dėl per dideles galimos žalos. Planus įsivesti 5G jau sustabdė Briuselis, Šveicarija taip pat nusprendė niekur neskubėti ir laukti išsamesnių išvadų, Olandija laikosi panašios pozicijos ir kol kas taip pat pasisako lauksianti išsamesnių išvadų dėl poveikio žmonių sveikatai, JAV taip pat inicijuojamas ne vienas tyrimas šia tema.

      Tyrimai, kurie atlikti iki šiol, žada tikrai blogas prognozes. 5G ryšys netgi įvardinamas kaip genocidas prieš žmoniją,  o vienas garsus biochemijos profesorius M. L. Pall šį ryši prilygino kvailiausiam poelgiui pasaulio istorijoje, taip pat ši technologija dėl savo poveikio prilyginama ir mikrobangų krosnelei, kuri pastoviai kaitins mūsų smegenis. Žinoma, jog 5G elektromagnetinės spinduliuotės (RF-EMF) poveikis bus ženkliai didesnis, kas jau anksčiau buvo įrodyta kaip kenksmingas veiksnys žmonėms, gyvūnams ir aplamai – aplinkai.

      5G ryšiui plisti labai trukdys namai, kiti pastatai, netgi medžiai, todėl šiam ryšiui bus reikalinga daug antenų, kurios turi veikti viena nuo kitos gana nedideliu atstumu. 5G bokštai yra pavojingesni, lyginant su kitų technologijų bokštais dėl savo daug intensyvesnio dažnio. 1G, 2G, 3G ir 4G naudojo nuo 1 iki 6 gigahercų dažnį, tuo tarpu remiantis oficialiais duomenimis 5G naudos nuo 24 iki 90 dažnį. Pagal elektomagnetinių bangų skalę, kuo didesnis dažnis, tuo didesnė žala daroma visiems gyviems organizmams. 

      Remiantis tyrimais, pastovi spinduliuotė žmogaus organizmui galės sukelti tokius pašalinius poveikius kaip sumažėjęs vaisingumas, darys įtaką neurologiniams/neuropsichiatriniams pokyčiams, pažeis DNR ląsteles, paskatins apoptezę (ląstelių mirtį), prisidės prie oksidacinio streso ir molekulių/atomų pažeidimų, taip pat padidins endokrininius pakitimus ir vėžio tikimybę.

      Profesorė ir gydytoja Dr. Sharon Goldberg posėdyje su JAV senatu, tema būtent apie 5G ryšį pareiškė: „Bevielė radiacija turi įtakos biofiziniams veiksniams. Taškas. Tai nebėra diskusijų objektas. Šie efektai yra matomi visose gyvybes formose: augaluose, gyvūnuose, vabzdžiuose, mikrobuose. Tuo tarpu žmonės serga vėžiu. Yra begalė įrodymų, įrodančių DNR pažeidimus, kardiomiopatiją (kuri palaipsniui išsivysto į stazinį širdies nepakankamumą), neuropsichiatrinį poveikį… 5G yra nepakankamai ištirta technologija, kuri yra kenksminga; mes tai patvirtinome moksliniais tyrimais. “

      5G žalą puikiai pavaizduoja ir šis žemiau pateiktas vaizdo klipas. Turime būtinai atkreipti dėmesį ne tik į tai, jog tai pagreitins duomenų perdavimą ir suteiks naujas technologines galimybes, bet ir į tai, koks poveikis bus padarytas mums, mūsų vaikams ir ateinančioms kartoms, taip pat visai aplinkai ir kitiems gyviems organizmams. 

      Skaityti komentarus

      Pagarba 2019 21 07 10:57

      Pagarba jauniems žmonėms (šio straipsnio autorei ir 13-kos metų Peticijos "STOP 5G Lietuvoje" autoriui), kurie nuo jaunų dienų rūpinasi savo valstybės žmonių sveikata. Belieka maloniai stebėtis ir džiaugtis šių jaunų žmonių branda. Sėkmės jiems tolesniame Atradimų Kelyje!

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

      Antanas 2019 22 07 02:57

      norėčiau matyti šito straipsnio autoriu. Iš kur imasi tokie proto bokštai. Kažkodėl nėra nei vardo nei pavardės. Iš rašliavos aiškku viena, kad žmogus rašo bile ką, kad tik rašyti. Aiškus sensacijų ieškotojas, kuris apie elektromagnetines bangas nesupranta nieko. Įdomumo dėlei priminsiu faktą. Kai atsirado mobilūs telefonai, kiek buvo proto bokštų išsireiškimų, kokių tik minčiu nebuvo. Tyrė ir ant pelių ir ant žiūųrkių, ir daug buvo tokių kaip šitas rašeivų, - telefonas pavojingas gyvybei ir sveikatai. Tai dabar atsisukit atgal gudragalviai ir parodykit nors vieną žmogų pasaulyje, kuris mirė nuo mobilaus telefono sukeltų susirgimu... Na kur jūs ten gudragalviai??? O kiek jau metų kai mobilus telefonas gyvas??? ar suskaitot? jau užaugo visa žmonijos karta prie jo ir sekanti augoa... tas pat su 5G, po to rėks ant 6G... Bet deja, šuo loja o karavanas eina... Nesustabdysi technikos progreso savo durna rašliava ir melu. Koks toks Bruselis sutabdė 5G? Parodyk tą sprendimą. O tavo žiniai, Ispanijoj 5G jau veikia, dar šį mėnesį paleidžia JK, montuoja vokiečiai ir visa ES. Neskleiskit erezijkų. Matyt būsit Trumpo mokiniai, ar samdiniai. Tam reikia, kad nemontuotų Huawei aparatūros, o savo jie neturi alternatyvos, štai ir samdo tokius rašytojus, kad kaip nors sustabdyti ta eiga. Deja tau nepavyks. Daugiau 55 valstybių yra sudarytos sutartys su Huawei, kurios perka kinietišką aparatūrą, kuri yra pažangiausia. Dar gamina Nokia ir Eriksonas, bet ne tokio lygio jų aparatūra ir atitinkamai mažiau užsakovų jie turi.

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

      Antanas 2019 22 07 03:12

      Tu mergaite rašyk geraiu apie meilę ar dar ką nors, ką bent pati supranti. Nerašyk nesąmonių. Ar Trupmas tau už tokį straipsnį pamokėjo?? nes tik tas idijotas ir yra suinteresuotas tą progreso pažangą stabdyti. O gal Trupmpas prižadėjo nemokamą gydymą, jei susirgsi kada nuo 5G ryšio?

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

      Beata 2019 23 07 01:29

      As pries 5G rysi Lietuvoje !!!

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai