°C
      2024 04 24 Trečiadienis

      73 metų prancūzas laimėjo pavienių buriuotojų lenktynes aplink pasaulį

      Nuotrauka: Sport 365 nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2019-01-30 11:00:00

      73 metų prancūzų jūreivis po 212 dienų jūroje be kompanijos ir modernių instrumentų laimėjo neįprastas jachtų lenktynes aplink pasaulį, ir tai yra pirmoji jo buriavimo pergalė.

      Jeanas-Lucas Van Den Heede'as (Žanas Liukas Van Der Hedas) antradienį savo „Rustler 36“ tipo jachta atplaukė į Le Sabl d’Olono uostą Prancūzijos vakaruose – pirmasis pasiekęs 30 tūkst. mylių (48 tūkst. km) lenktynių „Golden Globe“ finišą. Iš 19 jūreivių, startavusių pernai liepą, antradienį lenktynėse vis dar dalyvavo penki.

      Tarp J.-L. Van Den Heede'ą sutikusių žmonių buvo britų buriuotojas Robinas Knoxas-Johnstonas (Robinas Noksas-Džonstonas), kuris laimėjo vieninteles kitas – prieš 50 metų įvykusias – lenktynes „Golden Globe“.

      Lenktynėse galėjo dalyvauti jachtos su vieno žmogaus įgula; jūreiviai galėjo naudotis tik sekstantais ir popieriniais žemėlapiais, o su išoriniu pasauliu galėjo bendrauti tik kartais, trumposiomis radijo bangomis.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus