°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      8 nepaprasti filmai, kurie prikaustys jūsų dėmesį ir įkvėps

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-05-26 08:00:00

      Niekas taip neprikausto mūsų dėmesio kaip įkvepiantis keistis filmas.

      Nepriklausomai nuo to, ar filmas pasižymi tobula sensorinių pojūčių stimuliavimo pusiausvyra, ar pateikia nepriekaištingą istoriją, tačiau mes visi žinome, jei filmas buvo geras, po filmo jaučiamės it kitas žmogus.

      Yra nesuskaičiuojama galybė filmų, kurie jus prajuokins, sugraudins ar pamokys, tačiau šiame straipsnyje išskirti aštuoni, kurie galbūt nėra tokie žinomi, bet neabejotinai yra verti jūsų dėmesio. Daugelio jų neišvysite tokiose filmų žiūrėjimo platformose kaip „Netflix“, tad žemiau pateiktas 8 filmų sąrašas, kurie pabudins jūsų sąmonę. Tiesa, filmai išrikiuoti atsitiktine tvarka.

      1. „Liyana“

      Veiksmas vyksta Šveicarijoje, kur Lijana pasakoja istoriją apie penkis našlaičius, gyvenančius aplinkoje, kurioje žmonės vartoja alkoholį, smurtauja ar serga aids. Profesionalus istorijos pasakotojas, kalbantis frikcinio veikėjo Lijanos vardu, bei vaikų nekaltumas kuria naują pasaulį – kupiną vilties bei orumo. Filmas ne tik suteikia peno pamąstymui, bet ir subtiliai pateikia problemą, apie kurią mes, žmonės, privalome žinoti.

      2. „Calling All Earthlings“

      „Calling All Earthlings“ dokumentinis filmas, kuris nukelia žiūrovus į dykumą, kurioje UFO susisiekė su George Van Tassel - Howard Hughes patikėtiniu ir „Integratono“ kūrėju. Integratonas – elektromagnetinis kupolas, pastatytas 1950-aisiais, Kalifornijoje, skirtas atjaunėti ir skleisti laisvą energiją. Bet kuris, kuris bent šiek tiek domisi ekspolitiniu pasauliu, turėtų pažiūrėti šį filmą.

      3. „Hotel Salvation“

      Indijos šventas miestas – Varanasis, kaip tik čia ir vyksta filmo veiksmas, kuris kupinas prasmės, gyvenimiškos laimės, praradimų, meilės bei santykių. Filme sūnus lydi tėvą, kuris nori apsistoti „Mukti Bhawan“ viešbutyje, priimančiame žmones, norinčius savo paskutines dienas praleisti dvasiškai. Ši nuostabi istorija ne tik paliečia kiekvieną širdies stygą, bet taip pat keičia mūsų požiūrį į gyvenimą nepriklausomai nuo amžiaus.

      4. „The Miracle Morning“

      Kaip paprastai pradedate savo dieną? Nepriklausomai nuo to, ar dažnai spaudžiate „snausti“ mygtuką, ar iš karto pakylate iš lovos ir ruošiatės į darbą, tačiau Hal Elrod – bestselerio „Stebuklingas rytas: ne tokia akivaizdi paslaptis, kuri garantuotai transformuos jūsų gyvenimą (prieš 8 valandas ryto) autorius -  yra įsitikinęs, kad jūs galite transformuoti savo gyvenimą į gerą. Šis filmas pateikia H. Elrod pasiūlymus, kurie padės būti sėkmingais, kad ir kaip jūs apibūdintumėte sėkmę.

      5. „Free Lunch Society“

      Mes visi esame girdėję apie garantuotų minimalių pajamas, tačiau daugeliui mūsų tai nereiškia nieko daugiau kaip tik neapibrėžtas ateities galimybes. O kas jeigu pasakyčiau, jog tai ne tik realiau nei gali pasirodyti, bet ir bandymai paskirstyti turtą bei galią jau vyksta? Šis filmas kalba apie ekonominę nelygybę kaip apie praeityje likusį fenomeną, kur galia nėra nusakoma turtų gausa. Kokią įtaka mūsų gerovei padarytų tokia realybė? Ar mes visi taptume kūrybiškesni bei produktyvesni?

      6. „Stay Human“

      Labai lengva pakliūti į streso bei chaoso ydingą ratą, tačiau garsus dainininkas, dainų rašytojas bei režisierius Michael Franti  pasikviečia mus į kelionę aplink pasaulį, kad atrastume priemones, kurios leis mums likti žmogiškais. Filmas supažindina mus su šešiais nuostabiais individais, kurie nepaisant sunkumų, sugebėjo su savo bendruomene dalintis meile ir laime. Šis filmas – nuostabus įrankis, padėsiantis nugalėti cinizmą ir keisti jį su nuoširdžiu optimizmu, viltimi bei meile žmogiškiems potyriams.

      7. „We Rise Up“

      Kuo skiriasi perspektyvūs verslininkai, tokie kaip Michael Beckwith, Jack Canfield, Barbara Marx Hubbard, Marie Forleo nuo visų kitų? Norite tikėkite, norite ne, tačiau niekas. Mes visi esame vienodai pajėgūs dalintis savo unikaliomis dovanomis, kaip tik apie tai ir kalbama filme „We Rise Up“. Filmas yra 2011 metų filmo „Thrive“ tęsinys, kuriame pasirodė Deepak Chopra, David Icke, Steven Greer bei daugelis kitų.

      8. „May I Be Happy“

      Stresas, nerimas bei depresija nėra tik sugavusiųjų, kurie susiduria su kasdienėmis problemomis, bėdos. Šių laikų jaunimas dėl socialinių problemų bei spaudimo, pavyzdžiui, smurto, skurdo, nedarbo taip pat kenčia . Filme grupė mokytojų iš San Francisko nusprendžia išsiaiškinti, kokią įtaką jaunimo savijautai gali turėti dėmesingas įsisąmoninimas ir jo įjungimas į mokymąsi. Filmas ne tik skatina žiūrovus kurti šviesesnį rytojų jaunesnėms kartoms, bet ir skatina kiekvieną pasinaudoti dėmesingo įsisąmoninimo teikiama nauda. 

      Skaityti komentarus