°C
      2024 03 29 Penktadienis

      9 laimingų santykių įstatymai

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      Autorius: sakubona.lt
      2019-03-03 19:00:00

      Laimingi santykiai neegzistuoja - jie yra kuriami, kasdien, paisant ir laikantis pagrindinių laimingų santykių įstatymų.

      1. Panašumo įstatymas Mes visada pritraukiame į savo gyvenimą tokį žmogų, kokie faktiškai esame patys. Jei jūsų netenkina jus supantys žmonės, pažvelkite į savo sielą. O jeigu manote, kad jums sekasi su žmonėmis – tai tik todėl, kad patys tokie esate. Todėl jei norite sutikti puikų žmogų, pirmiausia tapkite tokiu patys.

      2. Priežasties ir pasekmės įstatymas Ką atiduodame, tai ir gauname. Elkitės su partneriu taip, kaip norėtumėte, kad jis/ji elgtųsi su jumis.

      3. Meilės įstatymas Meilės trokštame visi: ir vyrai, ir moterys. Meilė – tai priėmimas, nuoširdumas, švelnumas, rūpestis, pasiruošimas duoti ir prisiimti atsakomybę, patikimumas, nesavanaudiškumas, dosnumas. Ir kuo labiau mes demonstruojame šias savybes, tuo daugiau gauname patys.

      Tokie dalykai kaip baimė, pavydas, priklausomybė, manipuliacijos, kontrolė, pretenzijos, priekaištai griauna santykius ir su meile neturi nieko bendro.

      4. Žodžio galios įstatymas Visi mes žinome, kokie galingi yra žodžiai. Žodis gydo, žodis žeidžia. Girdėkite, ką sakote. Etiketės, įžeidimai, priekaištai žeidžia sielą, ir tas žaidas sunku pagydyti. Jų poveikio neatšauksi. Nes kiekvieno žmogaus širdyje gyvena vaikas, kuris bijo būti atstumtas. Bijokite nuvertinti savo gebėjimus jį įskaudinti. Naudokite žodžio galią tik tardami šiltus žodžius, komlimentus, pritarimą, palaikymą.

      5. Pasitikėjimo įstatymas Niekas taip nesvarbu, šnekant apie tikrus meilės santykius, kaip pasitikėjimas. Be pasitikėjimo žmogus tampa įtarus, neramus ir baukštus, gali jaustis patekęs į emocinius spąstus, jam rodosi, kad jam neduoda laisvai kvėpuoti. Pavydas – tai vienatvės baimė, žemas savęs vertinimas ir nemeilė sau. Pasitikėjimas – neatskiriama tikrosios meilės dalis.

      6. Nuoširdumo įstatymas Žmonės dažnai mano, kad jei jau ką nors myli, tai viskas – ateity laukia ilgas ir laimingas gyvenimas. Tačiau iš tiesų meilė nėra stabari, ji – tarsi augalas, kuris arba auga ir skleidžia nuostabaus grožio žiedus, arba vysta ir miršta. Viskas priklauso nuo to, ką su juo darome. Nuoširdus bendravimas primena vandenį, gyvybiškai būtiną augalui. Kalbėkitės apie savo norus, poreikius, savo santykius ir jausmus. Leiskite jūsų partneriui žinoti, kaip jūs jį mylite ir vertinate. Niekada nebijokite tarti trijų stebuklingų žodžių: „aš tave myliu“. Nelaikykite gero santykio su jumis ntūraliu ir savaime suprantamu. Kalbėkite apie savo jausmus, nebijokite nugirti partnerį. Nuoširdus komplimentas – tarsi saulė augalėliui, įkvepia naujos gyvybės jūsų santykiams. Nes kiekviename iš mūsų gyvena vidinis vaikas, kuriam gyvybiškai svarbus priėmimas ir pritarimas.

      7. Dovanojimo įstatymas Mylėti – tai dovanoti dalį savęs, be atlygio ir atsikalbinėjimų. Jei norite gauti meilę, turite ją tik dovanoti. Ir kuo daugiau jos dovanojate, tuo daugiau jos sugrįžta. Meilė - tarsi bumerangas, ji visada pas jus sugrįžta. Galbūt ne iš to žmogaus, kuriam ją dovanojote, tačiau ji visada sugrįš. Ir gerokai pasidauginus. Tuo pačiu svarbu atminti, kad meilės atsargos neišsenkamos. Dovanodami mes jos neprarandame. Vienintelis būdas prarasti meilę – nedalinti jos apilnkiniams.

      Viena iš priežasčių, kodėl žmonės retai jaučia meilę, - jie laukia, kad kas nors pirmiausia pamiltų juos. Tačiau tai primena muzikantą, kuris sako: „aš grosiu tik tada, kai žmonės pradės šokti“. Arba norėti sušilti prie laužo, neįmetus į jį malkų. Tikroji meilė – besąlyginė, ji nieko neprašo. Ji nesupranta barterio. Slaptoji laimingų ilgalaikių santykių formulė – visada orientuotis ne į tai, ką galite paimti, o į tai, ką galite duoti.

      8. Prisilietimų įstatymas Prisilietimas – viena iš galingiausių meilės apraiškų, jis griauna barjerus ir sutvirtina santykius. Paliesti žmogų – reiškia prisiliesti prie jo sielos. Galbūt todėl įskaudinti nes sakome: „Neliesk manęs!“. Dažniau apkabinkite mylimą žmogų – tiesiog šiaip, be seksualinio motyvo laikykitės už rankų. Vienos Lodono klinikos tyrėjai atliko eksperimentą. Vyriausiasis chirurgas paprastai operacijos išvakarėse lankydavo pacientus, kad atsakytų į jiems kylančius klausimus ir papasakoti apie būsimą operaciją. Eksperimento metu chirurgas kalbėdamas kelias minutes laikė paciento ranką. Tokie pacientai pasveikdavę triskart greičiau už kitus.

      Kai mes rūpestingai ką nors liečiame, kinta ir mūsų, ir to žmogaus fiziologija – sumažėja streso hormonų lygis, atsipalaiduoja nervų sistema, pagerėja imuninės sistemos būklė bei emocinė būsena. Egzistuoja nuomonė, kad jei mes per dieną neapkabiname 7-8 žmonių, esame pasmerkti sirgti. Prisilietimas - ypatingai iškalbinga meilės apraiška.

      9. Laisvės įstatymas Jeigu mes ką nors mylime, turime duoti jam laisvę. Laisvę priimti sprendimus, laisvę gyventi taip, kaip jis to nori, o ne taip, kaip norime mes. Kiekvienam iš mūsų reikia asmeninės erdvės. Žmonės santykiuose turi išlikti laisvi, antraip jie jaučiasi patekę į spąstus. Jei iš tiesų myli žmogų, turi gerbti jo norus ir poreikius.  Ne visada lengva paleisti tą, kurį myli, tačiau kito kelio nėra. Gyvenimo išmintis teigia: kuo daugiau laisvės kitam suteikiame, tuo arčiau jis atsiranda.

      sakubona.lt

      Skaityti komentarus