°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      A. Kubilius iškrito iš kovos dėl Europos Tarybos vadovo posto

      Nuotrauka: A.Kubilius | BNS nuotr.

      Autorius:
      2019-03-27 16:00:00

      Konservatorius Andrius Kubilius trečiadienį iškrito iš kovos dėl Europos Tarybos vadovo posto, paskelbė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

      Iš organizacijai priklausančių šalių atstovų sudarytas Ministrų Komitetas pateikė Parlamentinei Asamblėjai svarstyti Belgijos užsienio reikalų ministro Didier Reynderso (Didjė Reinderso) ir Kroatijos užsienio reikalų ministrės Marijos Pejčinovič Burič kandidatūras.

      Už borto taip pat liko Graikijos užsienio reikalų ministrė Dora Bakoyannis (Dora Bakojanis).

      „Ministrų Komitetas Parlamentinei Asamblėjai teiks Belgijos ir Kroatijos kandidatus“, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

      Buvęs premjeras A. Kubilius teigė, kad jo kritikuojama Rusija turėjo didelę įtaką komiteto sprendimui.

      „Rusijos valdžios atstovai atvirai paskelbė, kad jai labiausiai yra „nepriimtina A. Kubiliaus kandidatūra“. Šiandieninis Ministrų Komiteto sprendimas rodo, kad Rusijos kategoriška nuostata turi didelę įtaką kitų Europos šalių apsisprendimui“, – feisbuke rašė Seimo narys.

      „Dėl to galima tik apgailestauti, nes toks nuolaidžiavimas Rusijos įgeidžiams kenkia ne tik pačiai Rusijai, bet ir visai Europos Tarybai. Toks nuolaidžiavimas atvedė ir iki dabartinės „Rusijos krizės“ Europos Taryboje“, – pridūrė jis.

      Ministrų Komitetas susideda iš Europos Tarybos šalių užsienio reikalų ministrų arba juos pavaduojančių diplomatų.

      Balsavimas asamblėjoje numatytas birželio pabaigoje.

      Europos Taryba yra nesusijusi su Europos Sąjungos (ES) institucija, jai priklauso ir tokios šalys kaip Turkija ar Serbija. Jos veikloje daugiausia dėmesio skiriama žmogaus teisių situacijai.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus