°C
      2024 04 19 Penktadienis

      A. Rusteika: „Pradžioj buvo papkės"

      Nuotrauka: A. Rusteika

      Autorius: A. Rusteikos Facebook įrašas
      2019-02-23 20:00:00

      Pradžioj buvo papkės. Tos papkės buvo pas Jėgą ir papkės buvo Jėga. Jos pradžioje buvo pas Dėdę. Visa per jį atsirado, ir be jo neatsirado nieko, kas tik yra atsiradę. Po atėjimo papkės tapo babkėmis ir gyveno tarp mūsų, ir paskui jį sekė mirusiųjų pasaulis.

      Nuo tų dienų valdo papkės ir babkės. Vieni turi papkių, kiti - babkių, atsitinka tarpusavio mainai, tikėjimo ir pasitikėjimo karai. Papkes gamina VSD, FNTT, STT, kriminalinė žvalgyba ir VMI, babkes suneša viešieji pirkimai, globojamas verslas ir kontrabanda.

      Realizacija laisvojoje teisingumo rinkoje ir naudojama politinei tešlai formuoti. Tą supranta visi, bet niekas konkrečiai nežino, o jei kas sužino pavardes - išskrenda pro balkonus. Nusistovėjus jėgų pusiausvyrai ciklonų nebūna ir sistema dešimtmetį veikė stabiliai.

      Dabar valstiečių išklibinta užtvanka skyla, šlaitu teka vandens upeliukai ir patys klibintojai jau išsigandę. Jeigu papkės atsidurtų netinkamose rankose (dalis jau atsidūrė) - pas kitus išeitų ne tik babkės. Gali išaušti didi rūstybės diena, kada teks atsakyti už tai, ką padarei - tiesiogine prasme.

      Tiesos akimirką nukristų karūnos, žlugtų garbingos šeimyninės dinastijos, aprūpintos iki trečios kartos, iš kas vakarą regimų stabų neliktų akmens ant akmens. Ant melo pastatyta netikrumo imperija ginasi tuo, ką turi - papkėmis ir baime.

      Jei slepia, kas aukštybėse - žiūrėk į veidus. Pilni baimės A.Valantino ir D.Grybauskaitės žvilgsniai ir drebantys balsai pasako, kad Vijūnėlė čia tik prieskonis poniai su Dėde, dūmų uždanga ir leidimas pavaidinti reikšmingumą. Tai atsitiko ne jų iniciatyva ir teko prie situacijos prisitaikyti.

      Šventoji šeima darys viską, kad ateitų įpėdinė ir krachas neatsitiktų. Papkės ir babkės stengiasi atspėti naująjį šeimininką, kuriam reikės tarnauti. Ištikimoji klikasklaida lėtai vizgina uodegą, bet dairosi į šalis ir uosto vėją. Nusilpus gaujos lyderiui prasideda grupuočių drąskynės.

      Drąskoma tai, ką Ponia dešimtmetį kūrė, pati drąskė ir savus skyrė - teisėjų klanas ir pats toks veiksmas parodo, jog jokios įtakos, išskyrus retoriką, nebeliko. Ir kad už tai, kas klane dedasi, esi atsakinga. Ir kad į sceną įžengia naujasis papkių akcininkas - SS.

      Įdirbis ateičiai, nes kol ikiteisminis praeis, kol ką - ir visi rinkimai praeis. Naujajam šeimininkui bus vienas malonumas pasiskirti šitiek savųjų ir praktiškai vienu ypu pasiimti teisėjų klano kontrolę. O jei pavyktų su įpėdine - tai ir Šventajai šeimai ne pro šalį būtų atnaujinti teisėjų luomą. Ir šiaip bus kaltųjų runkeliams nuraminti.

      Žodžiu, visiems kaip ir gerai. Ir kaip bepasisuktų, kas neateitų, visiems Generalinė prokuratūra būtų padariusi gera. Tai teisėjus visus gali paskirti ir nuimti, o su generaliniais kiek stengtasi - ir toliau nepriklausomi, ir klauso tik įstatymo, t.y. patys savęs. Ir savo papkių niekam neatiduos.

      Mūsų istorija - babkių ir papkių vienybė ir kova. Babkės visada ateina pas papkes, nors konkrečias babkes papkės gali stumdyti ir atvirkščiai. Ir kartais vienos kitas pakabina. Bet esmė ta, kad papkės babkių negamina ir todėl jos vienos be kitų dialektiškai negali.

      Toks dabar sunkus revoliucinis momentas - prokurorinė Vasario revoliucija. Scenos gilumoj šliurpsi apsivogusio vikingų banko numazgojimai, vyksta šiltų vietų žvalgytuvės. Miegokit ramiai, draugai, lietuvių demokratijos tėvas nemiega ir iki spalio dar toli.

      Po medžiotojo šūvio varnos klaikiai karkdamos pakyla, kaip pasiutę būriuojasi, sukasi ir vėl sutūpia medžiuose - tik truputį kitaip. Vakarai mūsų nepamirš, užsienis mums padės - tegyvuoja babkių ir papkių sąjunga.

      Skaityti komentarus