°C
      2024 04 17 Trečiadienis

      A. Širinskienė: „Sveikas protas per rinkimus išėjo atostogų“

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: A. Širinskienės Facebook įrašas
      2019-02-07 13:00:00

      Užvakar konservatoriai apskundė VRK LVŽS lyderį R. Karbauskį… už tai, kad pastarasis PLANUOJA žaisti šaškių simultaną Druskininkuose… esą, tai – rinkėjų papirkimas.

      Dabar – kita naujiena. Jie skundžia LVŽS dėl to, kad mūsų kandidato automobilis stovėjo netoli “Saugokime vyrus” autobusiuko, kai jų pačių visas margas nuo politinės reklamos automobilis stovi visiškai šalia.  Pvz. TS-LKD (žr. nuotraukose) net dalino TS-LKD narių reklaminę medžiagą.  Vyksta intensyvi rinkimų kampanija, tad autobusiukai, stendai ar kitos reklamos priemonės miestuose ir miesteliuose jau nieko nestebina.  Ypač viešose vietose, kur sustoti, parkuotis gali bet kas. Tačiau, kodėl viskas, ką daro LVŽS kliūva?  Keista, kad ir besistebinčių viešoje vietoje prisiparkavusiais automobiliais atsiranda: žurnalistinis bei VRK tyrimas – tik dėl LVŽS kandidato į merus reklama pažymėtos transporto priemonės: https://www.lrt.lt/naujienos/l... . O šalimais stovintis TS-LKD kandidato autobusiukas – kaip ir viskas tvarkoje?


      Apmaudu, kad rinkimuose vyksta ne konkurencinė idėjų kova, o rinkimus siekiama laimėti protu sunkiai suvokiamais skundais. Dar apmaudžiau, kad per Lietuvos miestus ir kaimus jau ne pirmus metus keliaujanti mobilioji laboratorija, vykdanti vėžio prevencijos projektą ir tiesiogine to žodžio prasme gelbstinti žmonių gyvybes, yra paverčiama pigaus politikavimo įrankiu.  

      Mobili medicinos laboratorija, projekto „Saugokime vyrus“ vykdytojų – Medicina practica – ir savanorių bendro darbo dėka vien per praėjusius metus yra patikrinusi daugiau kaip 4400 vyrų ir nustačiusi per 700 padidėjusių PSA reikšmių.  Rinkimų metu suklestėjusi politinė neapykanta ir įtarumas  atskiruose Lietuvos rajonuose lemia, kad laboratorija, kurios vykdomo projekto ilgametė partnerė yra LVŽS, susilaukia persekiojimo, fotografuojami ir filmuojami pasitikrinti sveikatą atėję žmonės, bandoma visaip sutrikdyti jos darbą –   neleidžiama aprūpinti mobiliąją laboratoriją elektros energija, savanoriai yra bauginami.

      Visa tai daroma net po to, kai po VRK rekomendacijos LVŽS, nenorėdama trikdyti projekto veiklos, paprašė nuo mobilios laboratorijos nuimti LVŽS, kaip projekto partnerės, logotipą.
      P.S. VRK persiųsiu TS-LKD autobusiuko nuotraukas – kad tyrimas būtų įvairiapusis, ištyrinėkime visus Alytaus rajone pastebėtus autobusiukus.

      Skaityti komentarus