°C
      2024 04 19 Penktadienis

      A. Zuokas dėl R. Šimašiaus teiginių kreipėsi į prokuratūrą

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      2019-03-14 12:00:00

      Kandidatas į Vilniaus merus Artūras Zuokas Vilniaus apygardos prokuratūrai pateikė skundą prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus viešai išsakytų teiginių, kad esą A. Zuokas paėmė 724 tūkstančių eurų kyšį iš Prancūzijos bendrovės „Veolia“. 

      „Tenka apgailestauti, kad Vilniaus mero rinkimų kampanija paremta vien šmeižtu ir melu, skleidžiamu mero R. Šimašiaus ir jo komandos. Kai nėra galimybių konkuruoti idėjomis ir nėra galimybės parodyti nuveiktus darbus - pasirinktas lengviausias kelias - viešai šmeižti mane neva paėmus kyšį“, - sakė A. Zuokas. 

      Pasak A. Zuoko, tai yra Vilniaus mero rinkimų kampanija ir jo noras ,,bet kokia kaina laimėti rinkimus ir bet kokiomis priemonėmis išsilaikyti valdžioje klaidinant rinkėjus.„

      ,,R. Šimašius yra teisininkas ir turi suprasti atsakomybę už savo žodžius. Negalima siekti politinių pergalių klaidinant rinkėjus ir sąmoningai šmeižiant oponentą, todėl tikiuosi principingos prokuratūros reakcijos. Atkreipiu dėmesį, kad niekada nebuvau teistas ir mano atžvilgiu nebuvo priimtas joks apkaltinamasis teismo nuosprendis dėl bet kokio kyšio paėmimo. Dar daugiau, aš niekada nebuvau įtariamasis dėl kyšio paėmimo“, - sakė A. Zuokas.



      Pasak A. Zuoko, kreipimesi į Vilniaus apygardos prokuratūrą prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šmeižto, viešų R. Šimašiaus kaltinimų nusikaltimu, kuriuos jis nuosekliai ir koordinuotai skleidžia. 

      Už neteisėtą šmeižimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. 

      Skaityti komentarus