°C
      2024 04 19 Penktadienis

      „Čili“ įmonių grupė atsisakys narvuose laikomų vištų kiaušinių

      Nuotrauka: Pixabay

      Autorius: Gabija Enciūtė ,,Tušti Narvai"
      2018-04-05 13:30:00
      „Čili“ grupė paskelbė atsisakysiantys 3-ojo numerio (narvuose laikomų vištų) kiaušinių.

      Vienas didžiausių Baltijos šalyse viešojo maitinimo tinklų įsipareigojo iki 2023 m. „atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių ir naudoti išskirtinai tik ant kraiko bei laisvėje auginamų vištų kiaušinius ir jų produktus “, rašoma bendrovės pranešime. Šie pakeitimai bus taikomi picerijose „Čili pizza“ (Lietuvoje ir Latvijoje), restoranuose „SOYA“ bei su “Čili” grupe susijusioje įmonėje „Maisto namai“, užsiimančiai maisto gamyba parduotuvėms, restoranams, kavinėms ir viešbučiams.

      „Esame socialiai atsakinga įmonių grupė. Nuolatos analizuojame bei vertiname rinkos tendencijas, įsiklausome ir atsižvelgiame į vartotojų poreikius. Kasdieninėje savo veikloje vadovaujamės šūkiu „Viskas dėl skonio”, todėl tikime, kad šis žingsnis užtikrins dar geresnį mūsų patiekalų skonį”, – teigė „Čili Holdings“ direktorius Donatas Vaitasius.

      „Čili“ grupei priklauso apie 60 restoranų Lietuvoje ir Latvijoje, konsoliduota grupės apyvarta 2017 m. sudarė 30 mln. eurų. Per mėnesį “Čili” grupės įmonės sunaudoja arti šimto tūkstančių kiaušinių.

      „Tam, kad kiaušiniais būtų aprūpinti visi „Čili“ grupei priklausantys verslai, narvuose, mūsų skaičiavimais, tekdavo gyventi bent trims tūkstančiams paukščių. Bendrovės perėjimas prie etiškesnėmis sąlygomis užaugintų vištų kiaušinių – solidus žingsnis gerinant gyvūnų laikymo sąlygas Lietuvoje”, - įmonės sprendimą gyrė gyvūnų apsaugos organizacijos „Tušti narvai” atstovas Mykolas Šermukšnis.

      Skaityti komentarus