°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      „Geltonosios liemenės“ Paryžiuje rinksis ir šį šeštadienį

      Nuotrauka: RFI nuotr.

      2019-03-23 13:00:00

      Prancūzija šeštadienį ruošiasi dar vienam „geltonųjų liemenių“ protestui, o prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybė rengiasi sustiprinti apsaugą po praėjusią savaitę įvykusių smurto protrūkių.

      Prancūzija uždraudė protestuoti Paryžiaus Eliziejaus laukuose ir Tulūzos, Marselio bei Nicos pagrindinėse gatvėse po to, kai praėjusią savaitę protestų metų įvyko smurto protrūkis.

      Vyriausybė, sakiusi, kad ši savaitė bus viską lemianti, įpareigojo policiją išvaikyti bet kokius susirinkimus uždraustose vietose. Ministrai kalbėjo vis griežčiau, vadindami praėjusios savaitės protestų Eliziejaus laukuose dalyvius riaušininkais, o ne demonstrantais.


      Be kita ko, Prancūzijos kariuomenė buvo iškviesta saugoti vyriausybinius pastatus, kad būtų atlaisvintos policijos ir saugumo pajėgos susitvarkyti su neramumais. Šį žingsnį opozicija pavadino pavojingu.

      Šis šeštadienis bus jau devynioliktas „geltonųjų liemenių“ protestų šeštadienis iš eilės. Mažesniuose miesteliuose protestai dažniausiai praeidavo taikiai, tačiau susidūrimų būta Paryžiuje ir kituose didžiuosiuose miestuose.



      Protestuotojai, neturintys lyderio ar organizuotos struktūros, iš pradžių prieštaravo planuotiems degalų akcizų didinimams, tačiau šie buvo atšaukti, o protestai peraugo į bendrą nepasitenkinimą E. Macrono politika. 

      Skaityti komentarus