°C
      2024 04 18 Ketvirtadienis

      „Grok, Jurgeli“ švenčia jubiliejų!

      Nuotrauka: Organizatorių nuotr.

      Autorius: Organizatoriai
      2019-11-07 17:00:00

      Jau greitai, lapkričio 9 d., Žalgirio arenoje nuaidės pirmieji jubiliejinio „Grok, Jurgeli“ akordai. Prieš puse amžiaus Kaune gimusi šventė pasklido po visą šalį ir, kaip sako legendinė šventės vedėja Stefa Navardaitienė, „ ...ši muzika kaimui ir miestui miela, Jurgelį pamilo visa Lietuva“.

      Ištikimiausi šventės gerbėjai, kurie dar pamena daug metų „Grok, Jurgeli“ scenoje šeimininkavusią legendinę vedėją Motušaitę - Stefą Navardaitienę, visus linksminusią šmaikščiu žodžiu, taikliu humoru, turės unikalią progą vėl su ja susitikti.

      Šį jubiliejinį vakarą žiūrovų laukiau šaunių muzikantų, atvykusių iš visų šalies regionų, atliekamos skambios, kartu padainuoti kviečiančios dainos, smagūs, kojas kilnojantys šokiai ir dar daug džiugių, rudens darganas praskaidrinančių akimirkų.


      Jubiliejinį koncertą dar labiau pakylės ypatingų šventės svečių pasirodymai. Scenoje vėl matysime nuo pat pirmojo koncerto eilę metų „Grok, Jurgeli“ šventėje dalyvavusį Kauno kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvą „Suktinis“, kuris yra ir pirmasis seniausias liaudiškų šokių kolektyvas šalyje.

      Po daugelio metų „Grok, Jurgeli“ scenoje vėl „Gegužio žiedai“ savo dainomis palies ne vieną širdį. Kapelai  dar vis vadovauja pernai 90 – ties metų jubiliejų atšventę maestro Vincentas Kazimieras Svitojus.


      Jau tradicija tapęs VDU LŽA kapelos „Ūkininkas“ ir KTU tautinio meno ansamblio jungtinės kapelos, vadovaujamos išradingojo vyriausiojo šventės dirigento Romualdo Sadzevičiaus, pasirodymas uždegs jaunatviška energija ir net tyliausius privers uždainuoti.

      Pirmą kartą didžiojoje „Grok, Jurgeli“ scenoje išvysite tai, ko dar niekad nebuvo – tai net 60 – ties įvairaus amžiaus dalyvių ansamblio iš Alytaus jaunimo centro „Tarškutis“ pasirodymas. Šis jaunuosius muzikantus, dainininkus ir šokėjus apjungiantis kolektyvas yra puikus įrodymas, kad liaudiška muzika, daina ir šokis turi ateitį.


      Ypatingas jubiliejinio koncerto svečias - Dusetų kultūros centro tradicinė kapela „Sadūnai“. Šie vyrai tikrai nepaliks nei vieno abejingo. 

      Renginio metu galėsite susipažinti ir su puikiais tautinio paveldo meistrais bei atminčiai ne tik puikią nuotaiką, bet ir kokią širdžiai mielą smulkmeną namo parsivežti.


      Suskubkite, dar vis galite įsigyti savo leidimą - bilietą į geros nuotaikos šventę. Ir draugą, bičiulį, artimą žmogų drauge pasikvieskite. Sutikite, dalyvavimas tokioje neeilinėje šventėje niūrų ir darganotą lapkritį tiesiog būtinas ne tik jūsų nuotaikai, bet ir sveikatai (tai rekomenduotų ir jūsų gydytojas ar vaistininkas!)

      Skaityti komentarus

      Alda 2019 07 11 05:10

      Nedalyvausiu ,brangus bilietai ir jau netas Jurgelis

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai