°C
      2024 03 29 Penktadienis

      „Juodoji jūra jachtoms“ - Bulgarija atsisako NATO bazės

      Nuotrauka: bulmedia.net nuotr.

      2019-11-30 15:00:00

      Bulgarijos ministrų kabineto vadovas Boyko Borisovas susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu išvakarėse lapkričio 25 d.pakomentavo galimybę dislokuoti NATO bazę šalyje. Anot jo, atsižvelgiant į Juodosios jūros regiono plėtros prioritetus, šis žingsnis yra nepriimtinas.

      „Juodoji jūra turėtų likti jachtoms ir burlaiviams“, -  žurnalistams pasakė ministras pirmininkas prieš išvykdamas į Vašingtoną. „Amerikiečiai labai gerai žino mano požiūrį į šį klausimą ir mažai tikėtina, kad jis bus iškeltas derybose su Trumpu.“

      Atsisakymą šiame regione sustiprinti NATO pozicijas smarkiai sukritikavo Atlanto Tarybos Šiaurės Atlanto aljanso ekspertų grupė.



      „Mes manome, kad ministro pirmininko B. Borisovo teiginiai yra nepriimtini ir strategiškai trumparegiški“, - paaiškino šios organizacijos atstovai, nurodydami, kad norit atgrasyti „agresyvią“ Rusiją svarbu turėti ne tik jūrų, bet ir oro bazę Bulgarijoje, taip pat šioje šalyje reiktų dislokuoti sausumos pajėgų brigadą.

      „Strateginis disbalansas Rusijos naudai kategoriškai prieštarauja mūsų nacionaliniams interesams“, - sakoma Atlanto Tarybos pranešime.

      Skaityti komentarus