°C
      2024 04 23 Antradienis

      „Kaip jums atrodo, kas kontroliuoja spaudą?“ - savo „Twitter“ paskyroje klausia Elon‘as Musk‘as ir sulaukia ani-semitinių žinučių

      Nuotrauka: Reuters nuotr.

      2018-05-31 07:00:00

      „Tesla“ įkūrėjas Elon‘as Musk‘as yra kaltinamas anti-semitizmu po to, kai atsakė į žurnalisto komentarą apie kylantį konfliktą su medija.

      Internetinio leidinio „The Online“ kūrėjas Joshua Topolsky paklausė Elon‘o Musk‘o: „Kaip manote, kuo įtakingi žmonės yra suinteresuoti? A: remti laisvą žiniasklaidą, kuri atskleidžia jų melus ar B: ją sunaikinti, kad jiems būtų lengviau skleisti savo melus?“. Į tai Elon‘as atsakė: „Kaip jums atrodo, kam „priklauso“ spauda?“.

      Verslininkas nepatikslino, ką turėjo omenyje ir neatsakė į susierzinusių  „Twitter“ vartotojų užduotus klausimus. Šeštadienį NBC naujienų reporteris Ben Collins, kuris taip pat buvo dalis kilusio sąmyšio, rašė, jog E. Musk‘o komentaras pritraukė daugybę anti-semitinių komentarų, ir ragino Elon‘ą juos viešai pasmerkti.

      Praeitą savaitę Elon‘as paskelbė karą medijai, ir prisižadėjo išleisti portalą, kuriame vartotojai galės vertinti žurnalistų, redaktorių ir publikacijų patikimumą. Verslininkas planuoja šį projektą pavadinti „Pravda“ - rusų kalba tai reiškia „tiesa“.

      Vėliau E. Musk‘as rašė, jog nesugebėjo nusipirkti tokio vardo domeną. Tai rašydamas verslininkas supainiojo Ukrainą su Rusija ir sulaukė minios piktų komentarų, skelbiančių, jog „Ukraina nėra Rusija!”.

      Galiausiai “Tesla” įkūrėjas įsigijo domeną, pavadinimu „Pravduh.com“. Šis žingsnis taip pat papiktino kai kuriuos žmones, kurie domėjosi, kodėl jis nepasirinko vardo „Pravda.org“.

      Elon‘o Musk‘o augantis pasipiktinimas medija prasidėjo dėl pastaruoju metu pasirodžiusių straipsnių apie problemas, susijusias su „Tesla model 3“ sedano gamyba. Taip pat, balandį „Bloomberg“ paskelbė, jog „Tesla“ praranda $6,500 per minutę ir gali bankrutuoti iki šių metų pabaigos. Negana to, pasirodė pasiūlymai pašalinti Elon’ą Musk’ą ir jo brolį iš “Tesla” kompanijos valdytojų tarybos.

      Skaityti komentarus