°C
      2024 04 19 Penktadienis

      „Metų kauniete 2018“ išrinkta kardiologė O. Gustienė

      Nuotrauka: O. Gustienė | BNS nuotr.

      2019-03-09 15:00:00

      Penktadienio vakarą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre paskelbta ir apdovanota“ Metų kaunietė 2018“. Metus laiko šitaip bus tituluojama kardiologė Olivija Gustienė. Profesorė yra gydytoja kardiologė, gydanti širdies ir kraujagyslių ligomis sergančius žmones, iš mirties nagų išplėšusi ne vieną pacientą ištikus širdies infarktui ir padedanti pastariesiems grįžti į visavertį gyvenimą.

      „Metų kauniete 2018“ pretendavo tapti pirmoji Lietuvos aukštosios mokyklos vadovė, Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė, Palemono gimnazijos direktorė, biologijos mokytoja, ilgametė folkloro ansamblio „Bitula“ viena iš vadovų, aktyviai burianti Palemono bendruomenę Ramunė Baniulienė, teologijos mokslų daktarė, dėstytoja, besirūpinanti miestui ir jo istorijai svarbių Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčios ir viso benediktinių vienuolyno ansamblio restauracija, vienuolyno archyvu, dalyvaujanti socialiniuose projektuose sesuo Gabrielė Aušra Vasiliauskaitė, daugkartinė kiokušin karatė Europos čempionė, tebeskinanti laurus tarptautinėse varžybose, kartu randanti laiko mokytojauti bei treniruoti darželinukus ir moksleivius Inga Mikštaitė, dirigentė, vargonininkė, pedagogė, sakralinės muzikos specialistė, giesmių ir dainų autorė, renginių organizatorė, Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos ir Šv. Cecilijos chorų vadovė, Marijos radijo muzikos redaktorė Vita Liaudanskaitė-Vaitkevičienė. Ji buvo muzikos meno vadovė ir vyriausioji dirigentė per popiežiaus Pranciškaus aukotas Šv. Mišias Kauno Santakoje.



      „Metų kaunietė 2018“ apdovanota karikatūristo ir stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta vardine statulėle. Kitoms finalininkėms taip pat įteikta po vardinę E. Unguraičio statulėlę.

      Pernai „Metų kaunietės“ titulą pelnė mokslininkė, visuomenininkė, alpinistė Ingrida Veliutė. Be I.Veliutės. „Metų kaunietės“ titulą yra pelniusios olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė, profesionali vargonininkė ir J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.



      Šie rinkimai, organizuojami dienraščio „Kauno diena“, - jau septintieji. Į „Metų kaunietės“ rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai, prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji renginį globoja jau kelerius metus. 

      Skaityti komentarus