°C
      2024 10 01 Antradienis

      Minfo.lt direktorius Marius Gabrilavičius: „Portalas minfo.lt – Lietuvai ir jos žmonėms, o ne lobistų interesus atstovaujančioms grupėms“

      Nuotrauka: Minfo.lt

      2018-03-15 14:07:00

      Talpiname ir talpinsime ir visų kitų partijų, politikų žinutes, jei jos bus nukreiptos į žmonių gerovės, sveikatingumo, sąmoningumo skatinimą, o ne į lobostinį interesą.

      Šių metų vasario 22 dieną startavęs portalas minfo.lt jau tapo žinomu Lietuvoje. Kasdien lankytojų srautas vis didėja. Portalo tekstai išsiskiria savo turiniu iš kitų Lietuvos internetinės žiniasklaidos šaltinių.

      Oficialiai skelbiama ši informacija: minfo.lt – gerų žinių portalas mąstančiam žmogui. Jo tikslas – blaivi, mąstanti, šviesi, ateitimi tikinti Lietuva. Kūrėjai tiki, kad žiniasklaida gali tarnauti žmogui, vesti jį į sąmoningumą, plėsti suvokimą, skatinti pokyčius pačiame žmoguje.
      Tačiau natūralu, jog skaitytojams ir (ypač!) kitų žiniasklaidos priemonių atstovams kyla įvairūs klausimai. Į juos atsako portalo sumanytojas, direktorius Marius Gabrilavičius.

      Kokiu tikslu buvo sukurtas minfo.lt?

      Matant, kad pagrindiniai žiniasklaidos kanalai atstovauja ne Lietuvos žmonių, o lobistų (angl. lobbyist) interesus, kilo noras sukurti tam atsvarą – alternatyvų žinių kanalą, kuriame būtų geros, žmogui naudingos, blaivybę, sveikatingumą bei sąmoningumą diegiančios bei jos diegėjus palaikančios žinios, informacija.
      Man svarbu, kad žmonės ne vien būtų programuojami žiniomis, kurios iškreipia jų sąmoningumą ir priverčia juos veikti naudingai lobistams tuo pačiu kenkiant sau, tačiau gautų ir alternatyvią informaciją, pagal kurią veikdamas jis būtų naudingas pats sau, savo šeimai, aplinkai, visuomenei.
      Dar vienas tikslų – parodyti žmonėms, kad ir gimtoje šalyje gera gyventi, nebūtina važiuoti svetur laimės ieškoti. Publikuojame istorijas žmonių, kurie grįžo iš emigracijos ir sėkmingai įsikūrė Lietuvoje, kalbiname ir tuos, kas nė neturėjo planų išvažiuoti, kuriasi ir gyvena savo šalyje.
      Mūsų tekstai skirti skatinti kiekvieną tikėti, kad jis pats atsakingas už savo gyvenimą, pats gali jį susikurti gerą sau ir savo vaikams, pats gali pasirūpinti savo sveikata, formuodamas sveikus įpročius.

      Atsidarius minfo.lt į akis krinta išimtinai LVŽS palaikanti informacija. Kuo tai siejasi su portalo idėjomis, gerų žinių sklaida? Gal Jūs pats priklausote šiai partijai?

      Niekam nepriklausau. O portalas palankus tokioms partijoms, kurios ne žodžiais, o darbais diegia blaivybę, sveikatingumą bei sąmoningumą mūsų visuomenėje. Šiuo metu kol kas matau tik vieną tokią partiją – LVŽS, todėl natūraliai gaunasi, kad minfo.lt jai skiria daugiausia eterio.
      Tačiau nesame šališki vienai politinei jėgai. Talpiname ir talpinsime ir visų kitų partijų, politikų žinutes, jei jos bus nukreiptos į žmonių gerovės, sveikatingumo, sąmoningumo skatinimą, o ne į lobistinį interesą.

      Portalo sukūrimas bei išlaikymas kainuoja nemažus pinigus. Kas Jus finansuoja? Ar nesate remiami LVŽS?

      Niekas, tik aš pats (šypsosi). Šiuo metu dar neturime mokamos reklamos, tačiau tikime, kad ji pamažu nuo mano pečių nukels pilno finansavimo naštą.
      Portalas – mano idėja, pinigus skiriu tikslingai, tikslus jau išsakiau. Greičiausiai daugeliui sunku suprasti, kad galima investuoti ne tik į nekilnojamą turtą, akcijas, brangiuosius metalus, bet ir į savo idėjos realizaciją.
      Blaivybės diegimas – mano gyvenimo misija. Savo lėšomis išleidau knygą „Totali blaivybė ar totali kontrolė“, savo lėšomis finansuoju ir šį projektą.
      Tie, kas skaitė mano knygą, žino kaip veikia psichoshema, kaip formuojami žmonių pasirinkimai. Mūsų portalas siekia formuoti žmogui naudingus, o ne žalingus pasirinkimus.

      Iš kai kurių tekstų susidarė įspūdis, kad esate susijęs su Rusija. Pakomentuokite.

      Įdomu, kurie tekstai sudaro tokį įspūdį? (šypsosi). Esu kosmopolitas, nepriklausau jokiai grupei: nei vadinamų rusofobų, nei rusofilų. Esu įsitikinęs, kad mūsų Pasaulio rubrikos tekstai yra tiesiog konstatuojantys įvykusius faktus. Jei žmonės, turintys gilius prorusiškus ar antirusiškus įsitikinimus pasigenda kažkurios valstybės daromų veiksmų gyrimo ar peikimo, tuomet niekuo negaliu padėti: esu už žiniasklaidą, kuri skelbia faktus, o ne stengiasi suformuoti nuomonę apie pasaulio įvykius.

      Ačiū už pokalbį.

      Jei kam kyla su portalu susijusių klausimų, galite kreiptis į mane asmeniškai: atsakysiu ir pakomentuosiu. Neturiu ką slėpti, mano idėjos prasmingos, nukreiptos į žmonių sąmoningumo didinimą, sveikos gyvensenos skatinimą.
      Užsukite į visas mūsų rubrikas, pasidomėkite giliau, apie ką rašome.

      Skaityti komentarus