°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      Pasaulis „įsimylėjęs“ Rusiją, sako FIFA prezidentas

      Nuotrauka: G. Infantino | beIN sports nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2018-07-07 18:00:00

      Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) prezidentas Gianni Infantino (Džianis Infantinas) penktadienį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pareiškė, kad pasaulis yra „įsimylėjęs“ šių metų Pasaulio futbolo čempionato šeimininkę ir gyrė jį sugebėjus įveikti neigiamus stereotipus apie šalį.

      G. Infantino kalbėjo su V. Putinu per susitikimą, kuriame dalyvavo ir buvusios pasaulio futbolo žvaigždės, tokios kaip danų vartininkas Peteris Schmeichelis (Peteris Šmeichelis) ir britų gynėjas Rio Ferdinandas.

      „Visi įsimylėjome Rusiją“, – sakė FIFA prezidentas besišypsančiam V. Putinui per susitikimą Kremliuje, transliuotą per televiziją.

      „Visi, kurie čia esame jau kurį laiką, dabar atradome šalį, kurios nepažinojome“, – pridūrė jis.

      Nepaisant didelės įtampos su Vakarais, V. Putino valdomai Rusijai pavyko surengti neblogai suorganizuotą turnyrą, kuriame vyrauja gera nuotaika.

      Tačiau žmogaus teisių grupės perspėja, kad V. Putinas naudojasi didžiausiu pasaulio sporto renginiu, kad užglaistytų savo autoritarinį valdymą.

      Kiek anksčiau JAV įsikūrusi žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) paskelbė apie „didžiausią žmogaus teisių krizę Rusijoje nuo Sovietų Sąjungos laikų“.

      Kita vertus, Pasaulio futbolo čempionatas į paprastai konservatyvią Rusiją atnešė neįprastą karnivalo atmosferą; prie to prisidėjo ir netikėta rusų rinktinės sėkmė šiame turnyre.

      „Rusija tapo tikra futbolo šalimi. Futbolo virusas pateko į kiekvieno Rusijos piliečio kūną“, – pareiškė G. Infantino.

      Šalį aplankė šimtai tūkstančių užsieniečių, ir daugybė jų tvirtina, kad jiems pavyko atrasti kitokią, švelnesnę Rusijos pusę.

      „Daug stereotipų apie Rusiją paprasčiausiai sugriuvo“, – sakė V. Putinas savo svečiams, tarp kurių buvo buvęs vokiečių futbolininkas Lotharas Matthausas (Lotaras Mathauzas) ir buvęs futbolo žaidėjas iš Nyderlandų Marco van Bastenas (Markas van Bastenas).

      „Žmonės pamatė, kad Rusija yra svetinga šalis, kuri yra draugiška savo lankytojams“, – tvirtino V. Putinas.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus