°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      „Pasimatuokite” vienos dienos savanorystę pas maltiečius

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: Maltos ordino ambasada Lietuvoje
      2018-07-24 21:00:00

      Norite prasmingos veiklos su kolegų ar draugų komanda? Maltiečiai siūlo „pasimatuoti” vienos dienos savanorystę. Tai unikali galimybė subūrus bendraminčius nuvykti pas maltiečių globojamus žmones ir atlikti jiems reikalingus darbus. Nauja patirtis, kurianti vertę visuomenei. Vertę ir džiugesį pačiam sau matant, kaip gali pakeisti kitų gyvenimus į gera. Tokia savanorystė nereikalauja specialaus pasiruošimo – subūrei komandą, pasirinkai iš maltiečių pateikto darbų sąrašo sau tinkamą bei įveikiamą, pasipuošei marškinėliais „Šiandien aš maltietis” ir pirmyn daryti gerų darbų.

      Į savanorystės išbandymą kviečiame įsitraukti įmones, juk kartu su kolegomis atlikta užduotis kuria pozityvius pokyčius, skatina naujoms bendroms veikloms. Įmonė į savo savanorių komandą gali pasikviesti klientus ar partnerius – tai sustiprins santykius, leis geriau susipažinti darant prasmingus darbus. Šiandien nemažai verslo įmonių darbuotojų savanorystę labai skatina ir vertina kaip brandaus kolektyvo pasirinkimą. Be to, pasipuošus vienodais marškinėliais gerus darbus daryti tiesiog smagu.

      Maltiečių veiklos geografija labai plati – daugiau kaip 40 grupių per visą Lietuvą. Ir veiklų vykdome įvairiausių – globojame senelius, rūpinamės vaikais iš socialinės rizikos šeimų, teikiame pagalbą suklupusiems, nuskriaustiems, patekusiems į bėdą. Tad vis, pasirinkę vienai dienai tapti maltiečiais savanoriais, tikrai turės iš ko pasirinkti. Jaunų kūrybingų žmonių iniciatyvų labai laukia maltiečių vaikų dienos centrai, nemažai jų turime kaimiškose vietovėse, kur vaikai nori bendravimo, kartu kurti, pavyzdžiui, išdekoruoti centro kambarių sienas, tvarkyti aplinką. „Atvažiuokite su vaikais tiesiog pabūti, vaikai išsiilgę asmeninės draugystės, trokšta prie kažko prisiglausti, nes provincijoje retai kas savanoriauja ir gali skirti vaikams laiko”, – kviečia Viekšnių maltiečių vaikų dienos vadovė Emilija Plastinina.

      Jei manote, kad pagalbos labiausiai laukia senoliai, galite vykti pas juos. Darbų reikia visokių – sutvarkyti kiemą, nupjauti žolę, sukalti tvorą, sunešti malkas, palydėti į kapines ir kt. O gal jūsų įmonė pajėgi suremontuoti senolio būstą ar dalį jo. Jaunų rankų, žinoma, senoliai laukia. Bet labiausiai visi ilgisi bendravimo. Santykių skurdas – didelė šių skubėjimo laikų bėda. Tad tiesiog padraugauti su senoliais, nuvežti juos į kavinę ar prie ežero, pakalbėti, išklausyti ar suorganizuoti jiems pikniką būtų didelė vertybė ir įsimintų ilgam.

      Maltiečiai kviesdami bendradarbiauti kuria darnią bendruomenę, juk visai gali būti, kad „pasimatavę” vienadienę savanorystę, vėliau norėsite įsitraukti į ilgalaikę, atrasite tame prasmę. O įmonės, subūrusios darbuotojus tokiai veiklai, pastebės savo kolektyve teigiamus pokyčius – kad žmonės tapo jautresni, paslaugesni vieni kitiems. Juk gera daryti gera.

      Norintys dalyvauti savanorystės akcijoje „Šiandien aš maltietis” turėtų suburti kolektyvą ir kreiptis į maltiečius. Į visus klausimus atsakys programų vadovė Rasa Stukienė tel. 8 613 17 949. Išsami informacija ir savanorystės idėjos www.maltieciai.lt

      Skaityti komentarus