°C
      2024 04 25 Ketvirtadienis

      „Poezijos medžiotojai“ – naujo muzikos stiliaus Lietuvoje grupė

      Nuotrauka: Poezijos Medžiotojai

      Autorius: Darius Rekis
      2018-03-26 19:00:00

      Šiuo metu intensyviai kuriame muziką naujiems kūriniams ir ruošiamės dar vieno klipo filmavimui.

      Klaipėdiečių muzikos grupė „Poezijos medžiotojai“ aktyviai kuria ir koncertuoja visoje Lietuvoje pristatydami savitą muzikos stilių. Grupė savo kūrybą įvardija kaip muzikinę poeziją, pasižyminčią akustinės ir roko muzikos skambesiu, nes tekstas yra dažniau deklamuojamas nei išdainuojamas. „Poezijos medžiotojų“ kūrybos pagrindą sudaro grupės lyderio Michailo Denisenko (buvęs „Atikos“ ir „Flaer“ grupių narys) kuriami tekstai ir eilėraščiai. Nors grupė susibūrė 2014 metais, per savo gyvavimo laikotarpį jau išleido 5 albumus ir 4 videoklipus. Grupė dalyvauja įvairiuose konkursuose (KLIPVID, „GoldenFish“), muzikos ir meno festivaliuose, tokiuose kaip: „Saulėtosios naktys“, „Dpoezijos šaltinis“, „Naisių vasara“, „Tai – aš“.

      Michailas, kaip pats teigia, supratęs, kad nemoka dainuoti ir deklamuoti nusprendė suburti tarpinį variantą atitinkančia grupę ir gana sėkmingai pristato originalų stilių. Drauge su juo poeziją medžioja: Dainius Zviedrys (gitara), Aurimas Stonys (gitara), Veronika Šlionskytė (vokalas, klavišiniai), Nedas Andrijauskis (bosinė gitara), Simonas Linkis (perkusija).

      Tai kaipgi susibūrė grupė, ir koks iš tiesų yra Jūsų kuriamų dainų stilius?

      Grupė susibūrė gan paprastai: pradžioje pasiūliau Dainiui pabandyti atlikti mano eiles, o vėliau ir kitiems draugams, kurie jau negroja kartu, tačiau jų indėlis ženklus, esu jiems dėkingas. Mūsų stilius yra muzikinė poezija, kuri turi įvairių atspalvių. Tiesiog nevengiame eksperementuoti, todėl nusistovėti vieno stiliaus rėmuose kol kas nežadame.

      Daug koncertuojate visoje Lietuvoje, ar jau turite savo klausytojų ratą, fanus?

      Praėjusį rudenį pamėginome tuo įsitikinti ir surengti savo koncertų turą skirtinguose Lietuvos miestuose. Rezultatas labai nudžiugino, nes visur susirinko nemažai žmonių. Taigi klausytojų tikrai turime.

      Kaip gimė grupės pavadinimas ir ką jis reiškia?

      Šį pavadinimą sugalvojau ir naudojau keliuose akustiniuose vakaruose, kuriuos rengiau Klaipėdoje. Bet jis „neprilipo“, todėl pasiūliau grupės kolektyvui. Pavadinimo jau reikėjo, nes kurį laiką muzikavome mano vardu, o buvo nesąžininga viską priskirti tik sau, todėl tapome grupe. Pavadinimas tuo ypatingas, kad medžiojame arba kuriame įvairią poeziją. Ne tik apie meilę, bet ir apie įvairias socialines problemas, žmogaus santykį su Dievu, savimi, tėvyne, šeima, draugais.

      Kokie didžiausi grupės pasiekimai, laimėjimai?

      Sunkus klausimas. Kasmet kuriame naujus kūrinius, darome įrašus, leidžiame CD plokšteles, kurias dovanojame savo klausytojams ne tik Lietuvoje, bet ir lietuviams esantiems toli už tėvynės ribų. Taip pat kasmet kuriame video klipus, nemažai koncertuojame ir dovanojame gražias emocijas žmonėms, tai tikriausiai ir yra pasiekimas.

      Savo tekstuose ne retai skleidi tam tikrą žinutę, ko tuo sieki?

      Tai darau visada, nes jei nėra turinio, nėra, kaip sakai, žinutės, tada tuščia. Siekiu kalbėti apie tai, apie ką mažai kalbama, kas galbūt ne visada yra patogu. Muzika priimama lengviau nei tiesiog straipsniai, sausa informacija. Tai turi ilgalaikį poveikį. Noriu, kad žmogus galvotų plačiau, matytų daugiau. Ir žinoma, kad žinotų, jog ne viskas yra blogai.

      Anksčiau teko groti su tokiomis grupėmis kaip „Atika“, „Flaer“, kodėl išsiskyrė jūsų keliai?

      Abi grupės jau tapo istorija, nes jų jau nėra. Tiek su Dariumi iš „Atikos“, tiek su Adomu iš „Flaer“ palaikome draugiškus ryšius ir kartais muzikuojame.

      Kuri jūsų daina Tau atrodo geriausia? Kodėl?

      Nors ne, šis klausimas sunkiausias. Nelabai apie tai per daug galvojau, nes beveik kiekviename albume yra bent keli kūriniai, kurie atrodo tikrai geri. Bet šiaip manau, kad „Elle“. Šis kūrinys yra vienintelis, kuris gavo apdovanojimą. Be to jis ilgiausiai grojamas kūrinys, paprastai abejingų jam nelieka.

      Pats ne tik muzikuoji. Buvai Klaipėdos jaunimo organizacijų „Apskritasis stalas“ pirmininkas, atkūrei ekologų klubą „Žalioji žemė“, su bendraminčiai susibūrę į „Dangės pakrantės jaunimą“ nuolat organizuojate renginius skirtus įvairioms Lietuvos istorinėms datoms paminėti. Kas Tau yra savanorystė, pilietiškumas?

      Realizacija, kūryba, bendravimas. Gyvenimas yra ne tik darbas ir namai bei artimųjų ratas. Esame gan uždari žmonės, todėl laužyti šias užtvaras padeda visuomeninė veikla. Be to suvoki kokioje gražioje ir įdomioje šalyje gyveni ir kad atsakomybė už ją tenka ir tau.

      Nors užaugai Lietuvoje esi ukrainietis ir dažnai lankaisi tėviškėje, kaip sekėsi, o gal vis dar sekasi pritapti Lietuvoje? O gal dabar jau reikia pritapti ir Ukrainoje?

      Na vis tik 12 metų augau ir ten. Taip jau išėjo, kad nuo vaikystės teko bendrauti ne viena kalba. Su mama bendravome lietuviškai, Ukrainoje lankiau sekmadieninę lietuvišką mokyklą. Dažnai vasarai mane palikdavo Lietuvoje pas senelius, čia dalyvavau pasaulio lietuvių stovyklose, todėl integruotis nebuvo sunku. Aišku, dar noras ir kitų pagalba. Taip, tikra tiesa - dabar jau reikia pritapti Ukrainoje.

      Ką gali papasakoti apie savo grupės narius? Pristatyk juos.

      Jie labai skirtingi, bet labai nuostabūs, nes kiekvienas įneša savo ypatingą ne tik muzikinį indėlį.

      Su Dainiumi esame nuo pat pradžių, tai mūsų veteranas ir puikus draugas. Kretingiškiai Aurimas ir Veronika įsiliejo į kolektyvą 2015 metais, vertinu jų profesionalumą ir tai, kad jie sulaiko mūsų nutrūktgalviškumą. Simonas pakeitė nemažai pas mus grojusį Roką ir įnešė savitą grojimo būdą. Jis groja nuoširdžiai ir jo raudonos rankos to geras įrodymas. Nedas yra naujausias mūsų narys, jis pakeitė į JAV išvykusią mūsų bosistę Ievą ir labai greitai ir puikiai pritapo. Bosine gitara jis groja taip virtuoziškai, kad net ten kur kiti nieko nesugalvoja, jis atranda naujų muzikinių spalvų.

      Kur šiemet planuojat koncertuoti? Kokie artimiausi grupės planai?

      Šiemet planuojame daugiau koncertuoti užsienyje, dabar kaip tik deriname tai. Taip pat aplankyti Lietuvoje miestus, kuriuose dar nebuvome. O šiuo metu intensyviai kuriama muziką naujiems kūriniams ir ruošiamės dar vieno klipo filmavimui. Laukiame ir pakvietimų.

      Skaityti komentarus