°C
      2024 03 29 Penktadienis

      „Ruoniai“ pažabojo ledinį vandenį ir vėją (FOTO)

      Nuotrauka: Gintarės Grigėnaitės nuotr.

      Autorius: Jūratė Marčiulaitienė www.sveikuoliai.lt
      2019-02-11 10:30:00

      Į Baltijos jūros bangas šeštadienį, stebint daugybei susirinkusiųjų žiūrovų, niurktelėjo per du šimtus žmonių. Sveikuoliams šį kartą reikėjo įveikti ne tik ledinį vandenį, bet ir labai stiprų vėją. Kaip ir kasmet, nugalėti baimes, išbandyti savo galimybių ribas, pasisemti puikios nuotaikos ir pasikrauti energijos bei sveikatos, į Palangą suvažiavo sveikuoliai iš visų Lietuvos miestų bei miestelių.

      Masines sveikuolių maudynes stebėję smalsuoliai apgulė visą Palangos tiltą, kopas, kad kuo geriau matytų, kaip keli šimtai vadinamųjų ruonių neria į ledines bangas. Tarp jų buvo ir vaikų, ir paauglių, ir garbaus amžiaus žmonių.

      Be dideles žiūrovų minias pritraukiančių žiemos maudynių Baltijos jūroje, grūdinimosi šventės „Palangos ruoniai 2019“ metu vyko susitikimai su  lektoriais - sertifikuotu Wim Hof Method instruktoriusmi Arūnu Degučiu ir Lietuvos sveikuolių sąjungos lektore, stovyklų vadove, GRLPWR užsiėmimų paauglėms įkūrėja – Egle Kislovski.

      Lietuvoje vis dar tęsiasi 30 dienų ledinės eketės iššūkis, prie grūdinimosi lediniu vandeniu paskatinęs prisijungti vis daugiau žmonių. Vasario 16-ąją laukia paskutinioji šio iššūkio diena, o kovo 2 dieną ledinio vandens entuziastai dalyvaus 25 metrų eketės plaukimo varžybose Trakuose.


      Skaityti komentarus