°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      „The Muscle Makers” sporto klubo projektas, pakeitęs vyro gyvenimą

      Nuotrauka: Aidas Vaznonis

      Partnerio turinys
      2018-02-10 19:09:00

      Neturint aiškių suformuluotų tikslų, bet kokia veikla tampa chaotiška nuobodžia rutina, kuri įgrysta, nes nežinai, kodėl tu tai darai, kam to reikia ir kas iš to išeis

      48 m. Aidas Vaznonis - puikus pavyzdys, kaip sveika mityba ir sportas gali pakeisti žmogų. 2017 m. vasarą vyras dalyvavo „The Muscle Makers“ sporto klubo organizuotame projekte „VasarOK su MMG“. Per atranką į projektą pateko 8 dalyviai. Kiekvienas iš jų turėjo savų tikslų ir, padedami trenerių, siekė jų. Aidas – šio projekto nugalėtojas. Vyras uoliai laikėsi trenerio nurodymų, taisyklingai maitinosi bei intensyviai sportavo. Laimėjęs Aidas džiaugėsi, jog pasiekė daugiau nei tikėjosi, ir teigė, kad tai nėra vien tik išvaizdos pokyčiai. Šiandien, išvydus šį vyrą, nekyla klausimų, ar jis tebesilaiko sveikos gyvensenos taisyklių. Per pusę metų Aidui pasisekė išlaikyti sportinę išvaizdą. Tačiau kaip jam pavyko tai padaryti ir kaip Aidas jaučiasi dabar, klausiame jo paties:

      Kas buvo sunkiausia pradedant?

      Sunkiausia buvo priprasti prie mitybos rėžimo ir sąlyginio maisto vienodumo, bet, projektui įsibėgėjus, pavyko atrasti įvairių niuansų, kad maistas nebebūtų toks „beskonis“, kaip iš pradžių. Turėdamas trenerio sudarytą mitybos planą, po tam tikro laiko supratau, kad tai tik idealus rėmas su pagrindiniais taisyklingos, sveikos mitybos principais! Taikant tuos principus kasdien, pavyko atrasti naujų skonių, „nesveikus“ patinkančių patiekalų receptus adaptuoti prie sveikos mitybos.

      Aišku, iki šiol vis dar ilgiuosi rytinio pyragaičio ar kruasaniuko, kuriuos iki projekto  su pasimėgavimu sušlamšdavau po treniruotės prie kavos.

      Kaip jaučiatės šiandien, praėjus beveik pusmečiui nuo didžiųjų pokyčių?

      Jaučiuosi PUIKIAI ! :) Mano „didieji“ pokyčiai sugrąžino man pasitikėjimą savimi - AŠ GALIU! Pasiekti rezultatai, užsibrėžti tikslai visada teikia pasitenkinimą ir formuoja pozityvią nuotaiką, todėl jaučiuosi puikiai!

      Kokią vietą šiandien Jūsų gyvenime užimta sportas? Ar dažnai sportuojate?

      Kadangi sportuojame kartu su žmona, galiu drąsiai teigti, kad tiek man, tiek mano šeimai šiandien sportas yra labai labai svarbus. Puiki savijauta, gera nuotaika (tam didžiulės įtakos turi ir nuostabi atmosfera „The Muscle Makers” sporto klube!) - tai rezultatas, kurį gauname kaip užtaisą energingam, kokybiškam gyvenimui. Todėl į sporto salę skubame mažiausiai 3 kartus per savaitę.

      Kas šiuo metu skatina, motyvuoja sveikai gyventi?

      Po savo „didžiųjų“ pokyčių (tikriems sportininkams profesionalams tai turbūt tik eilinė priešvaržybinė rutina) išsikėliau naujų tikslų, nes, mano manymu, tik nuolatinis tikslo turėjimas ir jo siekimas verčia judėti bei tobulėti. Taip yra ne tik sporto salėje, bet ir gyvenime. Neturint aiškių suformuluotų tikslų bet kokia veikla tampa chaotiška ar nuobodžia rutina, kuri įgrysta, nes nežinai, kodėl tu tai darai, kam to reikia ir kas iš to išeis. Trumpai tariant,- išslysti iš pusiausvyros. Tokios būsenos man nereikia, nes dabar žinau, kaip noriu gyventi, kaip jaustis. Tai mane ir motyvuoja.

      Ar galima teigti, kad, atradęs sveiką mitybą bei sportą, žmogus tampa produktyvesnis, aktyvesnis ir jaučiasi geriau? Galbūt jam ima net geriau sektis?

      Atėjęs supratimas, kad, norėdamas puikiai jaustis, turi dėl to dirbti su savimi, veikia kaip koks varikliukas ir veža į sporto salę. Nuostabiausia,  kad tai teikia tik pasitenkinimą ir, jokiu būdu, nėra vargas, nors daug kam galėtų pasirodyti priešingai.  Atrodytų, kad po sunkios treniruotės turėtum būti pavargęs, išsekęs, be nuotaikos, bet yra kaip tik atvirkščiai: nors šioks toks fizinis nuovargis ir jaučiasi, bet stangraus, tvirto kūno tonuso pojūtis suteikia pasitenkinimą ir gerą nuotaiką. Po trumpučio atokvėpio su žymiai didesniu entuziazmu, su dviguba energija bei puikia nuotaika kimbi į darbus. Kai dirbi su šitokiu nusiteikimu ir savijauta, pradeda sektis žymiai geriau. Jaučiant tokį efektą, norisi į sporto salę užsukti dar dažniau. Formuojasi savotiška priklausomybė.

      Kokius pastebėjimus apie Jūsų pokyčius girdite iš artimųjų?

      Visi buvo nustebę bei sužavėti. Artimieji ir draugai džiaugėsi mano pasiekimais.  Daugelis klausinėjo, kaip pavyko pasiekti tokių rezultatų, klausė patarimų. Labiausiai džiugina tai, kad kai kuriuos draugus mano pavyzdys įkvėpė ir paskatino juos taip pat pradėti sportuoti, sveikiau maitintis. Matant jų pasiektus rezultatus, apima dar didesnis pasitenkinimas. Džiaugiuosi kartu su jais!

      Ką galėtumėte patarti nesiryžtantiems priimti pokyčių, bijantiems pakeisti gyvenimo būdą?

      Nereikia bijoti! Blogiau nebus, bus tik geriau! 

      Mano nuomone, pasiryžti pokyčiams trukdo tai, kad yra bijoma nusivilti, jei nepavyks. Bet nepabandę nesužinosite - pavyks ar ne, tiesa? Kitas dalykas, trukdantis priimti iššūkius ir pasiryžti pokyčiams, - nenoras išeiti iš savo komforto zonos. Bet savaime juk niekas nepasikeis, jei nieko nedarysite ir nepajudinsite nė piršto, taip tiesiog nebūna! Trečias dalykas, kuris stabdo, - nežinojimas. Nežinojimas, kaip maitintis, kokius pratimus atlikinėti, kiek tai užims laiko, kiek ilgai truks, kol  sulauksite pirmųjų rezultatų, kol pasieksite  užsibrėžtą tikslą ir t.t.

      Tiems, kurie vis dar dvejoja, tiems, kurie prisiklausę skeptikų ar „visažinių specialistų“, tiems, kurie tiesiog tingi, bet nori pasiekti rezultatų, formuodami savo kūną, galiu šiek tiek patarti, ir galbūt tai padės jiems apsispręsti.

      Nebijokite, kad nepavyks! Jei kažkas nepavyko, vadinasi, kažkur padarėte klaidų. Bet neklysta tik tie, kas nieko nedaro (nors galbūt tai ir yra didžiausia jų klaida?). Kokios gali būti klaidos? Galbūt užsibrėžėte didžiulius  tikslus per trumpą laiko periodą, galbūt leidote sau per dažnai ir per daug nukrypti nuo mitybos plano, užsisakėte mitybos ir sporto programas internetu pas pseudo trenerius, kurie vizualiai Jūsų neįvertino, neatliko testų, per daug pasitikėjote patarimais įvairių „specialistų“,  kurie sėmėsi žinių universitete, pavadinimu „Viena Boba Sakė“ ir t. t.

      Viena iš pagrindinių klaidų yra nesupratimas, kad niekas už Jus negali norėti pokyčių labiau, nei Jūs pats, niekas už Jus neįdės pastangų ir darbo, kad pasiektumėte norimų rezultatų: ne treneriui reikia, kad turėtumėte norimas kūno formas, tonusą, kokybišką mitybą, gerą sveikatą, o Jums!!! . Norėti tų pokyčių turi ne kažkas, o Jūs! Ne treneris turi Jus motyvuoti, o pats turite būti motyvuotas pasiekti  tikslą! Jei labai norite,  tai išdrįsite išeiti iš savo komforto zonos ir kurį laiką turėti tam tikrų nepatogumų, kol prisitaikysite prie naujo gyvenimo ritmo. Patikėkite, tai netruks ilgai. Jei norėsite, rezultatas bus, jei jo nėra, vadinasi, ne taip jau labai ir norėjote.

      Pasiryžus pokyčiams primygtinai rekomenduoju neeksperimentuoti patiems, o bent pradžioje kreiptis į specialistą, t.y. susirasti gerą, licenzijuotą trenerį! Tai labai svarbu! Taip Jūs išvengsite daugybės klaidų, tad rezultatai bus greitesni ir kokybiškesni. Be to, išvengsite traumų ar rimtų sveikatos sutrikimų dėl neteisingai atliekamų pratimų, neteisingos mitybos ir daugelio kitų priežasčių! Galbūt kai kam tai pasirodys brangu, bet juk Jūs investuojate į save, savo  sveikatą! Ar gali būti svarbesnė ir prasmingesnė ta vienkartinė investicija? Ar Jūs nemylite savęs???

      Kalbant apie mitybą - pamirškite visas dietas! Be abejo, galimas trumpalaikis efektas, tačiau tai sekina Jūsų organizmą ir jo rezervus. Treneris, įvertinęs Jūsų fizinę būklę ir sudėjimą, pasiūlys sveikos mitybos pagrindais paremtą mitybos planą, atitinkantį Jūsų organizmo poreikius užsibrėžtiems tikslams siekti. Nereikia galvoti, kad trenerio sudarytas mitybos planas yra visam gyvenimui. NE, tai yra tam periodui konkrečiai Jūsų poreikiams pritaikyta mitybos programa, kad būtų maksimalus galimas rezultatas! Iki šio projekto ir aš klaidingai mąsčiau apie sveiką mitybą. Mitai, mitai, mitai formuoja tokius klaidingus supratimus ir stabdo mus! Netikėkime mitais!

      Kiekvienam iš Jūsų linkiu siekti savo užibrėžtų tikslų, pasirūpinti savo sveikata bei gyvenimo kokybe, tad kviečiu ateiti į „The Muscle Makers” sporto klubą ir  prisijungti prie sportą jau pamilusių žmonių. Čia sulauksite visokeriopos pagalbos bei didelio palaikymo, kuris paskatino mane nesustoti!

      Tikiu, kad Jums pavyks! Jei pavyko man, pavyks ir Jums !

      Sėkmės !


      Skaityti komentarus