°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Tiesa apie visas centrinių bankų valdomas šalis: štai kaip iš tikrųjų veikia finansinė sistema

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-01-08 08:00:00

      Federalinis rezervas yra centrinis Jungtinių Amerikos valstijų bankas, kurį 1913 metais įkūrė kongresas. Tai bankinis kartelis, kuriam valdžia suteikė teisę kurti pinigus ir kreditą. Federalinis rezervas išleidžia „pinigus“ (federalinių rezervų banknotus) į platųjį pasaulį. Federalinių rezervų banknotai yra popieriniai pažadai, kurių vertė yra įsivaizduojama ir jie atlieka pinigų „darbą“ tik todėl, jog valdžia išleido tokius įstatymus. Federalinių rezervų banknotai yra vadinami doleriais, bet iš tikrųjų jie nėra. Doleris turėtų  atitikti 24 gramų sidabro svorį. Paprastai tariant, federalinis rezervas – grupė bankų, kurie vykdo suklastotas operacijas, nes juos saugo valdžia.

      Vis daugiau žmonių ima suvokti šią tiesą nuo to laiko, kai G. Edwardo Griffino knyga „Kūrinys iš Jekyll salos“ sulaukė populiarumo visame pasaulyje.

      Buvęs kongresmenas Ron Paul savo knygoje „Federalinio rezervo pabaiga“ bei viešosiose kalbose kalbėjo federalinio rezervo panaikinimą. Jis federalinį rezervą vadino korumpuota ir ne konstitucine įstaiga. Taigi kodėl tai neįvyko?

      Kas pakeistų jį?

      Straipsnis „Forbes“ žurnale „Įsivaizduokime, kad baigiasi federalinio rezervo era, koks būtų kitas žingsnis?“ padaro išvada, jog neverta atsisakyti federalinio rezervo – ko autorius Nathan Lewis iš tikrųjų norėtų – nes kol kas nėra to, kas galėtų jį pakeisti.

      Jei norite panaikinti federalinį rezervą, turite sukurti geresnę viziją. Tai turėtų būti tobulesnė vizija, be akivaizdžių problemų, nes nė vienas nesutiktų rizikuoti viskuo ir pakeisti nusistovėjusią tvarką akivaizdžiai prastesne alternatyva.

      N. Lewis aptaria istoriją, sakydamas, jog prieš federalinį rezervą taip pat buvo problemų. Jis teigia, kad JAV iždo valiutų monopolija susidūrė su tokiomis pačiomis problemomis kaip ir federalinis rezervas ir tikina, jog turėtų būti limituotas valiutų išdavimo punktų skaičius kaip priešingybė monopolijai.

      Paprastas klausimas

      Renkant informaciją šiam straipsniui, daugiausia buvo kalbama apie infliacija ir panašius kintamuosius, kuriuos žmonės pateikė kaip federalinio rezervo pliusus ir minusus. Kyla klausimas, ar tie populiarieji straipsniai priklauso kontroliuojamai opozicijai, kuri bando atbaidyti žmones nuo pačių svarbiausių klausimų kėlimo?

      Aš manau, jog logiškiausia būtų paklausti: „Kodėl JAV valdžia turi federaliniam rezervui mokėti palūkanas tam, kad nauja valiuta patektų į apyvartą?“ Tačiau kiek ieškojau atsakymų internete, man nepavyko rasti nė vieno iš federalinio rezervo šalininko, net prasto.

      Klausimo paprasčiausiai bandoma išvengti. Ir tam yra priežastis, jei vienintelė galima išvada, kurią sumąsčiau, yra tiesa: visos palūkanos patenka į slaptų centrinės bankų sistemos kontrolierių rankas. Ar bent galite įsivaizduoti, apie kokias pinigų sumas mes kalbame? Kaip tai dar vis tęsiasi? Kodėl mes nesipiktiname?

      12-os metų mergaitės įžvalgos

      Kanadoje jauna 12-os metų mergaitė Victoria Grant pastebėjo, kad Kanados bankas veikia beveik taip pat kaip federalinis rezervas, o tai reiškia, kad valdžia – kitaip tariant mokesčių mokėtojai – turi mokėti palūkanas, priklausomai nuo pinigų kiekio, patekusio į apyvartą.

      Leiskite man paaiškinti, kaip privatūs bankai ir valdžia veikia šiandien: pirmiausia, Kanados valdžia pasiskolina pinigų iš privačių bankų. Tuomet jie paskolina pinigus Kanadai kartu su sudėtinėmis palūkanomis. Valdžia ima didinti mokesčius tam, kad galėtų susimokėti palūkanas dėl eksponentiškai augančios šalies skolos. Tai pasireiškia infliacija, kanadiečiai gauna vis mažiau tikrų pinigų, kuriuos jie gali paleisti į ekonomiką, o tikrieji pinigai naudojami bankų skylių užkamšymui.  

      Žemiau galite paklausyti visos mergaitės kalbos, kur ji aiškiai pateikia, kodėl 2012 metais Kanada skendo skolose. Toks pat modelis gali būti pritaikytas visoms, centrinius bankus turinčioms, šalims.

      Jei būtumėte buvę salėje, kurioje ji sakė savo kalbą arba girdėję ją anksčiau „Youtube“ platformoje, turbūt būtumėte pagalvoję, kad privačios centrinės bankininkystės dienos yra suskaičiuotos, remiantis vien Viktorijos pateiktais kaltinimais.

      Vis dėlto po šešių metų niekas nepasikeitė – Kanados bankas dar vis yra privatus. O federalinis rezervas vis dar karaliauja. Mes tiesiogine to žodžio prasme atiduodame pinigus turtingam ir galingam elitui. Ir tai mums atrodo priimtina. Kodėl taip yra?

      Nota Bene

      Galbūt nepakankamai ausų išgirdo tai. Arba pakankamai išgirdo, bet nepakankamai suprato, kaip mūsų visuomenė veikia, ir kad mes uždegame tam žalią šviesą. Tai nereiškia, kad turime pasiduoti. Kaip sąmoninga visuomenės dalis, mes turime tęsti tai, ką pradėjome kartu, demaskuoti slaptas pasaulio jėgas ir jų juodus darbus. Pirmiausia, savo mintyse turėtume atsiimti pritarimą tokios sistemos veikla. Mūsų pastangos nebus perniek. Viskas turi lūžio tašką, jei mes nenustosime skleisti tiesos, vieną dieną federalinis rezervas išnyks. 

      Skaityti komentarus