°C
      2024 03 19 Antradienis

      Lietuvos fotomenininkas nominuotas mobiliosios fotografijos „Oskarams“

      Nuotrauka: Ričardo Jarmalavičiaus nuotr.

      2019-07-26 15:00:00

      Lietuvos fotomenininkas, žinomas komunikacijos specialistas Ričardas Jarmalavičius pateko tarp mobiliosios fotografijos „Oskaro“ nominantų - jo pavardė nuskambėjo ketvirtadienį Niujorke paskelbus pasaulinio konkurso „iPhone Photography Awards“ rezultatus.

      Kompanijos „Apple“ vadovas Timas Cookas, sveikindamas prestižinio konkurso laimėtojus, pabrėžė, kad jų nuotraukos suteikia galimybę pažvelgti į gyvenimą autorių akimis - per netikėtas akimirkas iš viso pasaulio.

      Autoritetinga tarptautinė komisija nugalėtojus rinko iš šimtų tūkstančių nuotraukų, atkeliavusių iš daugiau kaip 140 pasaulio šalių.



      Konkurso gyvenimo būdo kategorijoje tarp finalininkų pateko ir „Honorable Mention“ įvertinimą pelnė R. Jarmalavičiaus nuotrauka „Mūsų vasaros laikas“, padaryta Ebro deltoje Ispanijoje.

      „Saulėje džiūstantys maudymosi drabužiai, dulkėse besivoliojantis šuo, įsimylėjėlių porelė - visa tai pasakoja apie gyvenimo skonio prisisotinusią besibaigiančią karštą vasaros dieną. Apie dieną, kuri baigiasi. Ir primena, kad viskas yra tik prisiminimai”, - pranešime žiniasklaidai sako R. Jarmalavičius.



      Nuo 2007 m. vykstantys „iPhone Photography Awards“ apdovanojimai dėl visuotinai pripažinto statuso vadinami mobiliosios fotografijos „Oskarais“. Konkursui pateiktos nuotraukos gali būti darytos ir apdorotos tik su „iPhoneׅ“ ar „iPad“ įrenginiais ir juose esančiomis programėlėmis. Konkurso laimėtojai sulaukia išskirtinio pasaulio žiniasklaidos dėmesio, jų kūrinius skelbia „Newsweek“, „Washington Post“, „Wall Street Journal“, „Vanity Fair“, „Fortune“, „The Guardian“, „NPR“, „La Stampa“, „Buzzfeed“, „Time", „El Pais“ ir kt.

      Juodai baltos R. Jarmalavičiaus nuotraukos, daugiausiai darytos mobiliuoju telefonu „iPhone“, yra pelniusios ne vieną tarptautinį apdovanojimą, publikuotos „National Geographic“, „Vogue“, kitose pasaulio žiniasklaidos priemonėse, eksponuotos parodose Prancūzijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Autorius net du kartus pelnė Metų fotografo titulą prestižiniame pasauliniame fotografijos konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards” - 2016 ir 2018 metais.



      Fotografas pripažįsta, kad nuotraukose atsispindintį jo savitą žvilgsnį į gyvenimą suformavo vaikystė vaikų globos namuose, tarnyba sovietų armijoje, saugant kalinius Rusijos Šiaurėje, turtinga žurnalistinė patirtis, knygos ir spalvingas asmeninis gyvenimas.

      R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, dabar vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra pasaulinės „Havas“ komunikacijos grupės partneris Baltijos šalyse.

      Skaityti komentarus