°C
      2024 03 19 Antradienis

      „Netflix“ Vilniuje filmuoja detektyvinį serialą

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2019-08-24 14:00:00

      Jungtinių Valstijų televizijos „Netflix“ užsakymu britai Vilniuje filmuoja detektyvinį serialą, dalis svarbiausių scenų bus filmuojamos Šeškinėje.

      Kaip BNS informavo filmavimus organizuojančios įmonės „Ahil“ atstovė Monika Dapkutė - Sinkevičienė, serialo „Young Wallander“ (Jaunasis Volanderis) siužetas žiūrovus nukels į Švediją. Serialas kuriamas pagal žinomą švedų rašytojo Henningo Mankellio (Heningo Mankelio) knygų seriją apie detektyvą Kurtą Wallanderį.

      Pasak serialo atstovų, Vilnius pasirinktas tiek dėl aplinkos ir kraštovaizdžio įvairovės, leidžiančios perteikti švedišką koloritą, taip pat ir dėl to, jog Lietuvos sostinė jau žinoma, kaip kinui draugiškas miestas. 

      „Vilnius jau užsitarnavo stiprią kinui draugiško miesto reputaciją, siūlydamas išskirtines vietas ir vietinį personalą, tad tai tapo akivaizdžiu pasirinkimu filmuoti „Jaunąjį Wallanderį“. Turėdamas didelį kinematografinį potencialą, įvairaus kraštovaizdžio ir aplinkos pasirinkimą, miestas yra puikus fonas švediškam naratyvui“, – atsakyme BNS nurodo „Netflix“ partneriai.

      Pasirinkimą, pasak jų, lėmė tai, kad mieste gausu patrauklių filmavimui vietų – nuo „nuotaikingų ir tamsių alėjų, nenaudojamų kalėjimų, iki žvilgančių madingų restoranų“.


      „Jis pateikia platų vaizdo ir jausmo pasirinkimą, kurio mes ieškojome“, – teigiama atsakyme BNS.

      Taip pat atskleidžiama, kad dalis svarbiausių scenų bus filmuojama Šeškinės mikrorajone – jis geriausiai atitiko kūrėjų reikalavimus, kad kadrai būtų „švieži, spalvingi ir stilingi“, įkūnijantys ir grožį, ir natūralumą.

      „Šeškinė tai turi, pastatai yra neįtikėtinai kinematografiški, atveriantys daugybę filmavimo perspektyvų, kūrybinių pasirinkimų“, – teigia kūrėjai.

      Leidimai serialo filmavimams išduoti nuo rugpjūčio 27 dienos. Iš pradžių darbai vyks miesto centrinėje dalyje, Gedimino prospekte, BNS patvirtino sostinės savivaldybės administracijos atstovai. Vykdant filmavimus, kurį laiką bus stabdomas ar ribojamas eismas. 


      „Netflix“ Lietuvoje yra filmavusi mini serialą „Paskutiniai carai“ apie Rusijos Romanovų dinastiją istorija, televizijos eteryje prieš kelerius metus rodyta Lietuvoje kurta penkių dalių istorinė drama „Tokyo trial“. 

      Pastaruoju metu pasaulinės sėkmės sulaukė kitos JAV televizijos milžinės HBO sukurtas mini serialas „Černobylis“, filmuotas Vilniuje, Fabijoniškėse ir Visagine. 

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus