°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Nuoširdžioji Ieva Zasimauskaitė – Eurovizijos nugalėtoja?

      Nuotrauka: Eurovix nuotr.

      2018-05-12 11:00:00
      Šią savaitę siaučia tikrų tikriausia Eurovizijos karštinė. Lietuvoje ji prasidėjo antradienį, mūsų atstovei Ievai Zasimauskaitei sėkmingai įveikus pusfinalio barjerą ir patekus į didįjį konkurso finalą. Tikriausiai nesuklysime pasakę, jog Eurovizijos naujienas seka net ir tie žmonės, kurie nelabai domisi muzika. Tai lyg svarbios mūsų šalies krepšinio rinktinės rungtynės, kurios visus suvienija bei nepalieka abejingų. Dabar visi sergame Eurovizija.

      Kokią vietą I. Zasimauskaitė užims finale? Ar pavyks pakartoti grupės LT United sėkmę 2006 metais (kai buvo užimta 6 vieta)? O gal pavyks juos pralenkti? Ar realu Lietuvos atstovei iškovoti pergalę Eurovizijoje? Į šiuos klausimus bus atsakyta tik šiandien vėlai vakare, pasibaigus didžiajam konkurso finalui.

      Užsienio žiniasklaidos susidomėjimas
      Optimistiškai nuteikia tai, jog Ieva Zasimauskaitė sulaukė itin daug užsienio žiniasklaidos dėmesio. Garsaus britų transliuotojo BBC bei  Eurovizijos oficialiose feisbuko paskyrose Lietuvos atstovės pasirodymo fragmentas peržiūrų bei patiktukų skaičiumi pralenkė visų kitų konkurso dalyvių pasirodymus.

       Žmones žavi mūsų atstovės natūralumas, paprastumas, didžiulis nuoširdumas, charizma. Akivaizdu, kad visi esame išsiilgę tikrųjų vertybių, nuoširdžių, nesuvaidintų emocijų, o ne triukšmingų pasirodymų su daug garso ir šviesų. 
      Po pirmojo pusfinalio lažybininkai I. Zasimauskaitei  prognozavo penktąją vietą, o po antrojo –4-ąją.  Jeigu prognozės pasitvirtins, mūsų šaliai tai bus aukščiausia užimta vieta Eurovizijos istorijoje. 


      Reikia pasakyti, jog yra manančių, kad I. Zasimauskaitė net gali pakartoti praėjusių metų Eurovizijos nugalėtojo portugalo Salvadoro Sobralio sėkmę ir savo nuoširdumu taip užburti visą Europą, kad užims pirmąją vietą. 
      Užimtos vietos nesureikšmina
      Ieva nesureikšmina prognozių dėl aukštos vietos finale, nes, pasak jos, dažnai tai ne visiškai atitinka realybę. Nors, žinoma, džiugu, kai tave įvertina, žavisi, tačiau džiaugtis galima sėkme dar anksti. Jai svarbiausia kuo geriau pasirodyti, perteikti savo emocijas žiūrovams, o užimta vieta nėra pats svarbiausias dalykas. Kad ir kaip pasiseks finale, Lietuva dabar yra puikiai žinoma Europoje. Ir visa tai – I. Zasimauskaitės dėka.

      Eurovizijos finale mūsų šalies atstovė pasirodys ketvirta. Nors manoma, kad pasirodyti konkurso pradžioje nėra labai palanku, tačiau I. Zasimauskaitė šiuo numeriu netgi džiaugiasi, nes padainavusi galės ramiai, be jaudulio stebėti visus kitus konkursinius pasirodymus. 
      Primename, kad iš pirmojo pusfinalio į Eurovizijos finalą be Lietuvos dar pateko Austrija, Estija, Izraelis, Kipras, Čekija, Bulgarija, Albanija, Suomija bei Airija. Iš antrojo pusfinalio – Švedija, Serbija, Moldova, Vengrija, Ukraina, Australija, Norvegija, Danija, Slovėnija ir Olandija. Be konkurso į finalą pateko Portugalija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Italija, Ispanija ir Vokietija. 

      Skaityti komentarus