°C
      2024 03 29 Penktadienis

      „The Roop“ lyderis tikisi „Eurovizijoje“ dalyvauti be atrankos

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2020-03-29 11:00:00

      Šių metų „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laimėtojai grupė „The Roop“ tikisi, kad dėl koronaviruso atšaukus konkursą ji kitąmet Lietuvai galės atstovauti be atrankos, sako grupės lyderis.

      „Mes norėtume ir mes tikimės“, – penktadienį spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė atlikėjas Vaidotas Valiukevičius.

      Jo teigimu, nacionalinis transliuotojas LRT sprendimą turėtų priimti per kelias artimiausias dienas – iki balandžio 1-osios.

      „Aš tikiu, kad LRT vis dėlto leis mums atstovauti Lietuvai, todėl, kad mes dar neturėjome progos“, – kalbėjo V. Valiukevičius.

      Kalbėdamas Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje atlikėjas taip pat paragino jaunus žmones nesibūriuoti, pasaugoti vyresnius žmones, būti namuose ir tokiu būdu užkirsti kelią koronaviruso plitimui.

      „Aš suprantu, kad jums labai sunku pabūti namuose ir norisi bėgti susitikti su draugais, bet karantino trukmė priklauso ir nuo jūsų. Kuo jūs ilgiau nesilaikysite karantino arba bandysite to išvengt, tuo ilgiau bus karantinas Lietuvoje, o mes tikrai to nenorime“, – sakė atlikėjas.

      „Dėl to kviečiu visus jaunus žmones būtų namuose. Jeigu jau reikia vienaip ar kitaip išeiti į lauką, tai nesiburiuokite pulkais, būriais, o tiesiog laikykitės saugaus atstumo“, – pridūrė jis.

      „Aš jus visus kviečiu laikytis karantino, o per tą laiką tiesiog siekti savo svajonių“, – kalbėjo grupės lyderis.

      Grupė „The Roop“ šiemet laimėjo nacionalinę atranką ir gegužę turėjo šaliai atstovauti Nyderlanduose turėjusiame vykti „Eurovizijos“ dainų konkurse, tačiau dėl koronaviruso grėsmės konkursas buvo atšauktas.

      Konkursą rengianti Europos visuomeninių transliuotojų organizacija nusprendė, kad kitąmet „Eurovizija“ vyks Roterdame, kur turėjo vykti ir šiemet.

      Lietuvos atstovus su daina „On Fire“ iki atšaukiant konkursą lažybininkai laikė vienais iš favoritų laimėti konkursą. 

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus