°C
      2024 03 19 Antradienis

      Valstybės vadovai reiškia užuojautas dėl aktoriaus R. Karvelio mirties

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      2019-08-19 21:12:00

      Seimo ir Vyriausybės vadovai reiškia užuojautas dėl žinomo aktoriaus Rimgaudo Karvelio mirties.

      Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Seimo ir savo vardu reiškia užuojautą aktoriaus, "Auksinio scenos kryžiaus" laureato R. Karvelio artimiesiems.

      „Rimgaudo Karvelio vaidmenys yra neatsiejami nuo naujo, nepriklausomo teatro ir televizijos etapo Lietuvai atkūrus nepriklausomybę 1990 m. Jo atminimas liks įamžintas jo kūryboje, o pavyzdys mokys ateities kartas", - teigia parlamento vadovas.

      Velionio artimiesiems, bičiuliams ir jo talento gerbėjams Seimo pirmininkas linki stiprybės.

      Užuojautą dėl aktoriaus R. Karvelio mirties reiškia ir premjeras Saulius Skvernelis.

      „Lietuvos teatro meno scena ir visa kultūros bendruomenė neteko Rimgaudo Karvelio - talentingo, jautraus menininko, sukūrusio įsimintinus vaidmenis daugelyje Lietuvos spektaklių bei kino filmų. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams ir visiems, kuriems teko laimė pažinoti šią kūrybingą ir šviesą skleidžiančią asmenybę", - sakoma premjero užuojautoje.

      R. Karvelis mirė pirmadienį, eidamas 87 metus.

      Aktorius gimė 1933 metais Kaune. Mokėsi Vilniaus 7-ojoje vidurinėje mokykloje. Dirbo Kapsuko, Klaipėdos dramos teatruose. Nuo 1965 metų buvo Jaunimo teatro aktorius.

      Teatre ir kine jis sukūrė daug įsimintinų vaidmenų. Vaidino spektakliuose „Atžalynas" (Juzė), „Būk vyras, Čelestinai" (Čelestinas), „Škac, mirtie, visados škac!" (Finkelšteinas, Navickas) ir kituose.

      Vaidino keliasdešimtyje filmų - „Herkus Mantas", „Tadas Blinda", „Nebūsiu gangsteris, brangioji" ir kituose.

      R. Karvelis vaidino ir legendiniame LRT seriale „Giminės" ir jo tęsinyje „Atžalos", vedė LRT Televizijos laidą „Kulinarinės kelionės".

      2012 metais aktorius įvertintas "Auksiniu scenos kryžiumi" už viso gyvenimo nuopelnus.

      Velionis bus pašarvotas laidojimo namuose "Nutrūkusi styga". Lankymas rugpjūčio 21 d., trečiadienį, nuo 15 val. Karstas išnešamas ketvirtadienį, 14 val. Laidojimas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

      Skaityti komentarus