°C
      2024 04 27 Šeštadienis

      „Vilnius skaito“: veiklos vaikams ir šeimoms

      Nuotrauka: Organizatorių nuotr.

      Autorius: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
      2023-06-27 09:00:00

      Birželio 30 d. ir liepos 1 d. šeimas su mažaisiais skaitytojais kviečiame į turiningas projekto „Knygų startas“ veiklas Lukiškių aikštės skaitymo erdvėje. Čia kartu su aktoriais bei edukatoriais interaktyviai skaitysime vaikų pamėgtą knygelę „Kapt kapt kapt“, klausysimės žinomo tėčio skaitomų istorijų. Kviečiame!

      Birželio 30 d. 11 val. Teatriniai žaidimai su knyga „Kapt kapt kapt“

      Dar nekalbantys ar tik pirmuosius garsus tariantys vaikai žodžius įsisąmonina paprasčiau, jei jie tariami išraiškingai, su rankų judesiais, ryškia kūno kalba, yra apdainuojami ir suvaidinami. Aktorė Gintarė Latvėnaitė, dirbanti teatre vaikams „Pradžia“, taikydama teatrinių žaidimų principą skaitys knygelę ir išjudins mažuosius žaisti ir padainuoti. Knygelę sužaisime kelis kartus, skirtingais būdais, kad tėveliai pasisemtų idėjų ir galėtų tęsti žaidimus namuose. Vaikai per užsiėmimą gaus įvairių žaidimo priemonių. Renginys tinka vaikams nuo naujagimių iki trimečių.

      Birželio 30 d. 14 val. Edukacija pagal knygą „Kapt kapt kapt“

      Renginyje laukiami patys mažiausi – nuo naujagimių iki trejų metų – skaitytojai. Visi kartu skaitysime didžiulę (net metro aukščio!) spalvingą knygą „Kapt kapt kapt“. Tai Indrės Zalieckienės knygelė kūdikiams, dedama į „Knygų starto“ lauknešėlį. Jį gauna kiekvienas Lietuvos naujagimis. Knygelės iliustracijomis grįstas žaidinimas pralinksmins mažuosius ir patiks tėveliams.

      Liepos 1 d. 11 val. Akcija „Tėčiai skaito vaikams“

      Akcija „Tėčiai skaito vaikams“ kviečia tėčius skaityti mažiesiems. Skaitymo skatinimo programos iniciatyvos tikslas įkvėpti ir paskatinti tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą ir kartu su mažaisiais skaityti. Tradicija tapę renginiai vyksta Vilniaus knygų mugėje bei Nacionalinėje bibliotekoje, šį kartą ir erdvėje „Vilnius skaito“. Šeštadienio rytmetį, jaukiai įsikūrę, galėsime klausytis istorijų, jas skaitys Ignas Krupavičius – žurnalistas, televizijos laidų bei renginių vedėjas.

      Liepos 1 d. 12 val. Teatriniai žaidimai su knyga „Kapt kapt kapt“

      Dar nekalbantys ar tik pirmuosius garsus tariantys vaikai žodžius įsisąmonina paprasčiau, jei juos tariame išraiškingai, su rankų judesiais, ryškia kūno kalba, apdainuojame ir suvaidiname. Aktorė Gintarė Latvėnaitė, dirbanti teatre vaikams „Pradžia“, taikydama teatrinių žaidimų principą skaitys knygelę ir išjudins mažuosius žaisti ir padainuoti. Knygelę sužaisime kelis kartus, skirtingais būdais, kad tėveliai pasisemtų idėjų ir galėtų tęsti žaidimus namuose. Vaikai per užsiėmimą gaus įvairių žaidimo priemonių. Renginys skirtas patiems mažiausiems – nuo naujagimių iki trimečių.

      Po smagių edukacijų kviečiame išsirinkti skaitinį iš teminės lentynos vaikams „Tėčiai skaito“ ir kurti skaitymo ritualą kartu su vaikais.

      Projektas „Knygų startas“ bei akcija „Tėčiai skaito vaikams“ yra Skaitymo skatinimo programos, finansuojamos Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, dalis.

      Projektą vykdo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

      Projekto „Vilnius skaito“ organizatorė – VšĮ „Mūzų bokštas“. Skaityklą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

      Renginio pradžia:
      2023-06-30 penktadienis 11:00

      Renginio pabaiga:
      2023-07-01 šeštadienis 13:00

      Renginio vieta:
      Lukiškių aikštė, Vilnius skaito erdvė

      Skaityti komentarus