°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Visą vasarą Alytuje – nemokamo kino seansai po atviru dangumi

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2019-06-16 09:00:00

      Visą vasarą, kiekvieną ketvirtadienį, Alytuje savivaldybė organizuos nemokamo kino seansus po atviru dangumi.

      „Nuo birželio 27-os dienos pradėsime pirmuosius seansus ir kiekvieną ketvirtadienį juos rodysime. Filmą galės pasirinkti visi miestiečiai internete sukurtose apklausose“, – BNS sakė Alytaus meras Nerijus Cesiulis. 

      „Tegu miestas išsirenka, ką nori žiūrėti, o mes tą ir rodysim“, – pridūrė jis.

      Kino seansus planuojama rengti Dainų slėnyje, o jeigu lis, jie gali būti perkeliami į centrinį stadioną. Seansai prasidės kiekvieną ketvirtadienį, dešimtą valandą vakaro.

      „Turėjome mintį, kaip paskatinti žmones išeiti iš namų, kažką veikti. Savaitgaliais turbūt visi esam užimti, tačiau ketvirtadienio vakaras pasirinktas ne šiaip sau – kad miestiečiai galėtų prieš savaitgalį ateiti pasižiūrėti kino po atviru dangum“, – teigė meras.

      Savivaldybė lauko kino seansams skelbė viešąjį konkursą, kurį laimėjo viešoji įstaiga „Ačiū projektai“. 


      „Seansai yra nemokami. Savivaldybė apmoka. Jeigu jie būtų mokami, tai žmonės svarstytų – eiti ar neiti. Tai nedidelės lėšos miesto biudžetui, bet sukuriama didelė pridėtinė vertė mūsų bendruomenei“, – sakė N. Cesiulis.

      Už vasaros kino filmų rodymą savivaldybė įstaigai sumokės 5,9 tūkst. eurų.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus