Koronavirusas yra toks virusas, kurį galima lengvai įveikti, jeigu Jūs esate sveikas, o Jūsų imuninė sistema yra stipri. Kaip jau yra žinoma, Azijos regione kovai su koronavirusu yra naudojamas būtent vitaminas C. Be to, taip pat yra siūloma naudoti ir cinką. Rekomenduojama vartoti tiesiai į gerklę po 15 mg cinko, palaikyti vieną minutę ir tada nuryti. Tai kartoti reikėtų 2/3 kartus per dieną.
Aišku, negalima tvirtai teigti, kad cinkas padeda nuo koronaviruso, tačiau buvo įrodyta mokslininkų, kad ši medžiaga apskritai padeda kovojant su bet kokiais virusais.
Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu yra ypač svarbu palaikyti stiprią imuninę sistemą, naudinga žinoti, kokie maisto produktai gali padėti stiprinti imunitetą, o kurie gali jį susilpninti. Maistas yra vaistas, ir tai nėra tik populiari žmonių vartojama frazė. Tai viena iš svarbiausių prevencinių sveikatos priežiūros priemonių.
Taigi, kviečiame skaityti, kuriuos maisto produktus šiuo metu valgyti yra naudinga ir reikalinga, o kurių maisto produktų reikėtų privengti.
Maisto produktai, kurie silpnina imunitetą
Kaip teigė daktaras Jessas Peatrossas, tai „Visa dabartinė situacija visuomenėje kelia stresą ir (arba) turi neigiamą poveikį ir silpnina žmogaus organizmo apsaugines funkcijas. Šaltuoju ir gripo sezonu patariama vengti streso ir stengtis gyventi ramiai.“
Greitas maistas
Kofeinas (kava!)
Alkoholis
Maistas su pridėtiniais cheminiais mišiniais ir konservantais
Visi gazuoti gėrimai
Rafinuotas cukrus, saldūs užkandžiai ir kt.
Maisto produktai, kuriuose gausu angliabandenių (pvz. duona ar kiti gaminiai iš miltų)
Dirbtiniai saldikliai
Jei norite šiuo laikotarpiu sustiprinti savo imuninę sistemą, venkite aukščiau išvardintų maisto produktų ir vartokite jų kuo mažiau. Taip pat į tą sąrašą galima įtraukti ir pieno produktus, nes išsamiai atlikti moksliniai tyrimai rodo, kad pieno produktai iš tiesų neteikia jokios naudos žmogaus sveikatai.
Maisto produktai, kurie stiprina imunitetą
Vanduo
Pirmas ir pats svarbiausias dalykas yra būtent vanduo. Geriausia yra gerti paprastą vandenį arba galite jį pasiskaninti į stiklinę įdėdami citrinos griežinėlį. Geriant pakankamą kiekį vandens sumažėja virusinių infekcijų rizika. Kadangi dažnai pats virškinimo procesas žmogaus organizme sunaudoja daug vandens, tad nuolat gerti ir papildyti vandens atsargas yra labai svarbu.
Vaisiai ir daržovės
Valgant daug vaisių ir žalių daržovių, organizmas yra aprūpinamas ne tik maistinėmis medžiagomis, tačiau gauna ir pakankamą kiekį skysčių. Šiuose maisto produktuose taip pat yra daug fermentų, kurie yra svarbūs mūsų organizmui. Atsižvelgiant į tai, kiek mes suvalgome vienaip ar kitaip apdorotų patiekalų, fermentų išeikvojimas yra didelė problema. Pasigaminkite kokteilius iš vaisių, valgykite daug morkų, agurkų, obuolių, uogų, melionų. Šie maisto produktai yra ypač sveiki ir juose nėra per didelio kiekio cukraus. Valgant daug vaisių juose esantis cukrus neturi neigiamo šalutinio poveikio ir yra naudingas mūsų organizmui.
Sveikieji riebalai
Mėgaukitės tokiu maistu kaip riešutai, kanapių sėklos, graikiniai riešutai, anakardžiai, migdolai, avokadai ar saulėgrąžų sėklos. Tai sveiki ir ne tokie kenksmingi riebalai.
Kiti imunitetą stiprinantys maisto produktai
Nors žiniasklaida bando kalbėti visuomenei apie tai, kad česnakai negali padėti kovojant su koronavirusu, iš tiesų jie nežino, koks naudingas šis maisto produktas. Tai nereiškia, kad Jūs turėtumėte nustoti vartoti įvairias kitas vaistažoles, kurios padeda stprinti imunitetą. Šiuo atveju tokiu būdu pasireiškia žiniasklaidos neatsakingumas ir žinių trūkumas apie sveikus maisto produktus. Švieži česnakai, imbieras, ciberžolės, medus, šeivamedžio uogos ir bazilikai turi antivirusinių ir antibakterinių savybių. Tai reiškia, kad jos gali padėti apsisaugoti nuo virusinių infekcijų ir kartu sustiprins Jūsų imuninę sistemą.
Skaityti komentarus