°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      Rožinė – pirmoji nauja šokolado spalva, po 80-ies metų pertraukos

      Nuotrauka: Rožinės spalvos KitKat

      2018-04-21 17:00:00

      „Rubininės“ pupelės nėra genetiškai ar kitaip modifikuotos, jos visiškai natūralios ir auga tokiose valstybėse kaip Dramblio Kaulo Krantas, Ekvadoras ar Brazilija.

      Šokoladas - vienas plačiausiai naudojamų konditerijos gaminių, tai delikatesas apie kurį jau buvo žinoma dar 1500 metų prieš Kristų. Ir visi puikiai skiria tamsųjį, pieninį ar baltąjį šokoladus, nors pastasis pasauliui žinomas vos per 80 metų, būtent prieš tiek laiko saldumynų gamintojas „Nestle“ pristatė tuo metu visiškai naują pasauliui produktą, kurį netrukome pamilti. Visas šokoladas yra gaminamas iš fermentuotų, skrudintų, maltų kakavos pupelių, kurias kruopščiai atrinkus ir apdirbus atitinkamomis technologijomis išgaunama norima šokolado rūšis. Ir kai manėme, kad jau žinome viską apie šį populiarų bei visų mėgstamą produktą, praėjusių metų rudenį Ciuriche buvo pristatyta visiška sensacija.

      Tai rožinės spalvos šokoladas. „Barry Callebaut“ yra šveicarų kompanija ir didžiausia kakavos perdirbėja pasaulyje, kuri yra pirmoji pasaulyje pristačiusi visiškai naują, naturalią šokolado spalvą bei skonį, nuo pirmojo baltojo šokolado pristatymo prieš 80 metų. Kompanija jį vadina „Rubininiu šokoladu“ ir nors šią ypatingą kakavos pupelių rūšį ji atrado prieš 13 metų, viso šio laiko prireikė eksperimentavimui bei receptūros tobulinimui.

      „Rubininės“ pupelės nėra genetiškai ar kitaip modifikuotos, jos visiškai natūralios ir auga tokiose valstybėse kaip  Dramblio Kaulo Krantas, Ekvadoras ar Brazilija. Kompanijos atstovas spaudai patvirtino, kad taip pat ir gamybos proceso metu nėra naudojami jokie dažikliai, skonį ar aromatą suteikiantys priedai. Unikali šokolado spalva ir skonis  - tai sėkmės, atradus naują pupelių rūšį, daugiamečio kruopštaus darbo, mokslo ir meilės šokoladui rezultatas . Pats šokolado skonis gamintojų apibūdinamas kaip kažkas tarp uogų-vaisių lengvumo ir saldaus švelnumo, bet taip pat teigiama, kad šis „rubininis“ šokoladas nebus toks saldus, kaip mums gerai pažįstami baltasis ar pieniškasis šokoladai.

      Ir nors toks produktas skamba kaip retas, tik specializuotose parduotuvėse siūlomas dalikatesas, rožinės spalvos šokoladas bus greitai pasiekiamas visuose „Nestle“ produkcija prekiaujančiose parduotuvėse. Saldumynų gamintojas „Nestle“ siūlo naują savo „KitKat“ šokoladuko versiją, aplietą „rubininiu šokoladu“. Jau kitą savaitę, pirmieji Europoje šią „KitKat“ versiją išbandys Didžiosios Britanijos gyventojai, po to seks pardavimai kitose Europos valstybėse bei Jungtinėse Amerikos Valstijose. „Nestle“ jau pristatė šį produktą Japonijos ir Korėjos rinkoms, ir ten jis sulaukė didžiulio pasisekimo.

      „Nestle“ pardavimų vadovė Aleks Gonela teigia, jog kompanijai tai svarbi ir džiuginanti inovacija, jie labai laimingi, kad „KitKat“ šokoladukų fanai turės galimybę paragauti ir šio naujo, ketvirto mums dabar žinomo, šokolado tipo. O „Rubininį šokoladą“ sukūrusios kompanijos inovacijų ir kokybės skyriaus vadovas Pablo Perversi pranešė, kad yra labai patenkintas galutiniu produktu, kurį sukūrė kartu su „Nestle“.

      Tad belieka laukti produkto pasirodymo ir Lietuvoje.

      Skaityti komentarus