Šiluma lėkštėje - tai patiekalas, saule nuspalvinantis net niūriausią dieną! Ciberžole gelsvinti ryžiai, žalieji žirneliai, riešutukai ir subtilus aštrokas prieskonių dvelksmas tikrai patiks ir išrankiam gurmanui.
Gaminimui prireiks:
- 1 stiklinės Basmati ryžių;
- 1 stiklinės žaliųjų žirnelių;
- 0,5 stiklinės anakardžių riešutų;
- 0,5 šaukštelio asafetidos;
- 1 šaukštelio imbiero miltelių;
- 0,5 šaukštelio kumino;
- 0,5 šaukštelio kardamono;
- 0,5 šaukštelio cinamono;
- 1 šaukštelio druskos;
- aliejaus kepimui;
- 0,5 šaukštelio ciberžolės ryžiams spalvinti.
Ruošiame patiekalą:
- Išverdame ryžius su ciberžole.
- Aliejuje pakepiname prieskonius apie 30 sekundžių.
- Dedame į prieskonių mišinį žirnelius ir apkepame 5 minutes.
- Jungiame būrin anakardžių riešutukus (kiek pasmulkinti galima prieš dedant) ir dar dvi minutes pakepame vis maišydami.
- Krauname keptuvėn gelsvus ryžius, gerai išmaišome ir pasūdome.
- Viskas - patiekalas paruoštas! Galima krauti į lėkštes ir ragauti! Skanaus!
Patarimas: vietoje imbiero, kardamono, kumino galima dėti mėgiamų prieskonių mišinį (puikiai tinka garam masala ar kitas aštrokas prieskonių mišinys)! Neturint šviežių žaliųjų žirnelių, naudojame šaldytus.
Puošti patiekalą galima citrina, pomidorais, paprikos juostelėmis, žalumynais. Juk valgis turi būti ne tik skanus, bet ir akį patraukiantis ir viliojantis vien savo vaizdu/
Skaityti komentarus